""
""

NAJAVA DANA (četvrtak, 16.mart): Zvezda je spremna da skroji odelo za Armani… Liga Evrope zove majstore Mančestera, Ajaksa i Rome

Vreme čitanja: 7min | čet. 16.03.17. | 08:17

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas uz pažljivu analizu mečeva Trostrukog superpara...

Ovog četvrtka smo na teškim kladilačkim brigama. Na košarkaškoj mapi Evrope, Zvezda se suočava sa Armanijem iz Milana. Sa druge strane trava Lige Evrope prosto vrvi od mečeva. Sastaju se Ajaks i Kopenhagen, love se Anderleht i Apoel, a tu su i Mančester Junajted i Rostov!

Izabrane vesti

Naravno da to nije sve, ali da gubimo dragocene kladilačke sekunde prelazimo odmah na stvar. Svi mečevi, odnosno vrh današnje ponude Lige Evrope taksativno analiziran u nastavku naše rubrike. Ipak, da se ne zaboravi, većina ovih susreta svrstava se i u jedinstvenu ponudu MOZZARTOVOG Trostrukog superpara. O njoj znamo sve, ali ipak ponovo naglašavamo da se kombinacijom parova iz ove grupacije dolazi do maksimalne kvote na našim tiketima. S tim predznanjem krenimo u susret novim kladilačkim bitkama.

6501: BEŠIKTAŠ – OLIMPIJAKOS, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope)

Grci nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena iako su vodili na poluvremenu. Izjednačujući gol Turci su dali u 53. minutu za konačnih 1:1. Bešiktaš je zatim odigrao nerešeno i u prvenstvu sa ekipom Kajserspora (2:2) i sada je lider na tabeli uz dva boda prednosti nad Bašakšehirom. Neporaženi su na sedam poslednjih mečeva u svim takmičenjima, dok su na svom terenu od poslednjih 11 dobili devet mečeva uz jedan poraz i remi. Od kada je smenio trenera Olimpijakos je remizirao sa Bešiktašom i dobio Atromitos sa 2:0. Od poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima dobili su tri, uz dva poraza i tri nerešena ishoda. Bešiktaš je primao golove na svim Evropskim utakmicama ove sezone, a od 16 mečeva kod kuće u svim takmičenjima mrežu su sačuvali samo četiri puta. S druge strane Olimpijakos je od 11 prethodnih mečeva na strani golove postizao osam puta, dok su pronalazili mrežu protivnika na četiri od pet gostovanja u Evropi.

6504: AJAKS – KOPENHAGEN, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Ajaks je u prvom duelu imao posed u većem delu utakmice i podjednak broj prilika kao domaćin, međutim na kraju su ipak izgubili rezultatom 2:1. Usledila je pobeda nad Tventeom od 3:0, i sada za vodećim Fajenordom zaostaje četiri boda. Od poslednjih 13 utakmica Ajaks ima deset pobeda, dva remija i jedan poraz, dok je na svom terenu vezao šest uzastopnih trijumfa uz 18 postignutih golova i dva primljena. Samo dva puta ove sezone gubili su u Amsterdamu, a od pomenutih 18 utakmica dobili su 16. Kopenhagen je posle ovog meča savladao Esbjerg u prvenstvu (2:0), a na čelu Danske Superlige ima komfornih 12 bodova prednosti u odnosu na Brondbi. Nisu poraženi na 20 takmičarskih mečeva, a za razliku od fantastičnog defanzivnog učinka kod kuće, golove su primali na pet od poslednjih devet mečeva na strani.

6505: ANDERLEHT – APOEL, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Prethodni i ujedno prvi međusobni duel ovih timova završen je minimalnom pobedom Anderlehta na Kipru (1:0). Belgijanci su zatim ubedljivo savladali Vasland Beveren (3:0) i sada su lideri belgijskog prvenstva sa dva boda prednosti u odnosu na Klub Briž. Na poslednjih osam mečeva imaju šest pobeda i dva poraza, a na domaćem terenu su takođe dobili šest od poslednjih osam, i neporaženi su na njemu od početka decembra. APOEL deluje manje ubedljivo. Pobedili su Anortozis u meču koji je usledio u premijernom meču ovogodišnjeg prvenstva Kipra gde brane titulu šampiona. Ipak, od sedam prethodnih mečeva u svim takmičenjima izgubili su tri, a pre toga imali su niz od 15 mečeva bez poraza. Dve od prethodne tri utakmice na gostovanju takođe su izgubili. Anderleht je devet od trinaest mečeva kod kuće dobio sa više od gola razlike.

6506: ROMA – LION, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Romino putovanje u Francusku nije se završilo baš kako su očekivali. U meču punom preokreta Lion je na kraju slavio sa 4:2 i sada u Italiju dolazi sa solidnom prednošću. Romi je ovo treći uzastopni poraz u svim takmičenjima koji su prekinuli prošlog vikenda pošto su savladali Palermo sa 3:0. Sada imaju sedam pobeda i četiri poraza na poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima. Kod kuće stvari stoje drugačije. Izgubili su dva prethodna meča, ali su pre toga vezali 11 pobeda. Lion je pobedu ispratio još jednom u domaćem prvenstvu gde je pregazio Tuluz sa 4:0. Ovim trijumfom produžio je niz od sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a činjenica da su na poslednjih sedam utakmica postigli 29 golova jasno pokazuje u kakvom su naletu. S druge strane od poslednjih šest mečeva na gostovanjima dobili su samo jedno, a četiri su se završila porazom. To im baš i ne ide u prilog pred obračun sa Romom koja je izuzetno jaka pred svojom publikom.

6507: M'GLADBAH – ŠALKE, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Ždrepci su u seriji od četiri susreta na kojima je prošao znak GG, dok ekipa iz Gelzenkirhena nije dala gol samo jednom na poslednjih 11 utakmica. Prethodna četiri međusobna susreta ovih rivala na Borusija Parku bila su prilično efikasna (2:1, 4:1, 3:1, 4:2). Borusija do vikenda u šest mečeva nije znala za poraz, i u nedelju je tesno izgubila od Hamburgera, dok je Šalke šest utakmica bio bez trijumfa, da bi u nedelju pao Augzburg. Pored toga, na poslednjih deset gostovanja Šalkea Ždrepcima, čak osam puta je pobedio domaćin.

6508: MANČESTER JUNAJTED – ROSTOV, 21.05
(Fudbal, Liga Evrope)

Junajted je porazom od Čelsija ostao bez FA kupa, ali su uspeli da osvoje Liga kup. Njihova loša serija na gostovanjima nastavila se i u Rostovu gde su u prethodnom meču odigrali nerešeno (1:1) sa domaćinom. Poraz na Stamford Bridžu za Crvene đavole bio je treći u nizu, a od poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima dobili su sedam. Na Old Trafordu su dobili sve četiri utakmice u Ligi Evrope i pritom postigli 12 golova uz jedan primljen. U svojim redovima imaće i odmornog Zlatana Ibrahimovića koji je na 19 mečeva na ovom terenu postigao 14 golova. Rostov je ostvario impresivne rezultate na Evropskoj sceni ove sezone. Po prvi put uzeli su učešće u Ligi šampiona i čak uspeli da savladaju Bajern na svom terenu. Međutim, ne blistaju u domaćem prvenstvu gde se nalaze na osmom mestu tabele. Neporaženi su na devet utakmica u svim takmičenjima, ali je od toga šest završeno nerešenim rezultatom. Na strani su dobili samo dve utakmice ove sezone, a u Ligi Evrope poslednju pobedu van kuće ostvarili su protiv Anderlehta u kvalifikacijama. Izgubili su od Bajerna i Atletika, i remizirali sa Ajaksom, PSV-om i Spartom.

7001: EFES – MAKABI, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Efes je u borbi za mesto u plej-ofu i pobeda u ovom meču znatno bi mu povećala šanse za to. S druge strane poraz bi Makabiju ugrozio i onako male šanse da stignu u ovu fazu takmičenja. Domaćin ima treći najbolji ofanzivni učinak (84,6), dok je Makabi na ispod 80 u proseku. Oba tima imaju slične brojke kada je odbrana u pitanju u kojoj su među najslabijima. Makabi će pokušati da iskoristi poslednju šansu za opstanak, međutim oslabljeni su neigranjem najboljeg igrača Endrua Gaudloka. Efes je bio bolji u Tel Avivu (86:77).

7002: PANATINAIKOS - REAL MADRID, 20.15
(Košarka, Evroliga)

Grci su na šestom mestu, međutim zbog dva vezana poraza hodaju po tankom ledu. Real bi eventualnom pobedom obezbedio sebi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Biće ovo još jednom sudar dva različita  pristupa igri. Realovog ofanzivnog (87,2) i Panatinaikosove čvrste odbrane (75,5) sa kojom su na četvrtom mestu u ligi. Serhio Ljulj i ekipa generalno su bolji u mnogim segmentima igre, međutim zbog dva vezana poraza ulog za Grke je sada preveliki, i svakako će podrška sa tribina u ovom meču imati posebnu ulogu. Prethodni duel u Madridu pripao je Realu (87:84).

7003: ARMANI - CRVENA ZVEZDA, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Bolju šansu da napravi brejk Crvena zvezda teško da će imati do kraja sezone. Posebno jer do kraja ligaškog dela Evrolige ostaju još gostovanja Barseloni i Darušafaki. Armani je u ozbiljnoj rezultatskoj i kadrovskoj krizi. Teško da se bilo ko u redovima italijanskog šampiona nadao da će posle 25 rundi ekipa biti na deobi poslednjeg mesta, I pored svih nevolja, Armani je i dalje četvrti najefikasniji sastav Evrolige, sa prosekom od 82 poena po meču. Nasuprot sebe italijanski sastav imaće drugu najbolju odbranu Evrolige, s prosekom od tek 74 primljena koša. Pre svega – Zvezda mora da anulira Armanijevo oružje – šut za tri poena. A tu su Italijani daleko najubedljiviji, sa čak 249 ubačenih dalekometnih hitaca.

7004: BAMBERG – FENERBAHČE, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Pobeda nad Efesom prošle nedelje revitalizovala je Bambergove šanse za prolazak u plej-of, međutim da bi to postigli, moraće da dobiju sve preostale utakmice. Ukoliko izgube večeras a Efes dobije Makabi, Nemački klub neće obezbediti dalji plasman. S druge strane Fenerbahče je doživeo poraz kod kuće od Baskonije i nastojaće da obezbedi mesto u sledećoj fazi pobedom ovde u kombinaciji sa drugim rezultatima. Ukoliko pobedi, a Darušafaka izgubi, ili ako Efes i Zvezda budu poraženi, Fener prolazi dalje. Na otvaranju sezone Fenerbahče je slavio u Bambergu sa 67:66.

(Foto: MN PRESS)


tagovi

najava danasportsko klađenjeTrostruki superpar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara