Na krilima mladosti i Flikove genijalnosti - biće Barsa opet strah i trepet! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 22:59

Još jedna sjajna partija Katalonaca i lagani trijumf protiv Sevilje (5:1), a sve uoči dve najveće utakmice jeseni

Gazi Barsa i sve to sasvim solidno izgleda. Verovatno i bolje nego što su mnogi očekivali. Reprezentativna pauza nije poremetila četu Hansija Flika, koja je ostvarila treću pobedu u nizu, doduše ovoga puta uz primljen gol. Posle Jang Bojsa (5:0) i Alavesa (3:0), snagu Katalonaca osetila je i Sevilja - 5:1.

Četrdeset i kusur minuta Barselona je igrala punim intenzitetom, ozbiljno nagazila papučicu gasa, pa u nastavku malo smanjila broj obrtaja, utisak je svesno i po Flikovom zahtevu, a sve kako bi sačuvala energiju za dva predstojeća meča što je čekaju u razmaku od tri dana.

Izabrane vesti

Podsetimo, prvo je za sredu zakazan evropski klasik protiv minhenskog Bajerna, na Monžuiku, nakon kog, u subotu, sledi El Klasiko u Madridu.

Puno lepih stvari dogodilo se noćas u Barseloni. Na stranu četiri gola i nekoliko sjajnih akcija, atraktivnih poteza, možda i najveći aplauz dobio je Gavi, momak koji se posle ravno 348 dana - i veoma teške povrede - našao u protokolu, da bi u samom finišu dobio šansu da oseti teren. Zamenio je Pedrija i poneo kapitensku traku u poslednjih nekoliko minuta, a čitav stadion u tom času ustao i pljeskao, baš kao i njegovi igrači.

Još jedan važan detalj jesu golovi 21-godišnjeg Pabla Torea, velike nade dovedene iz Rasinga pre dve godine. Tore se bio potpuno zagubio, mnogi su zaboravili na njega, međutim Hansi Flik je očito prepoznato u njemu iskru i rešio da pokuša da ga vrati na pravi put.

I evo - prvi signali su već tu. Tore je dao gol za 4:0, a potom i za 5:1 direktno iz slobodnog udarac, mada uz dosta sreće...


Sve ovo što Flik radi u prvih 100 i kusur dana na klupi slavnog i (finansijski) porsnulog giganta zaslužuje sve čestitke. Neko će reći kako to i nije neka naročita mudrost - došao u razrađeni sistem, povukao nekoliko populističkih poteza, kupio medije i navijače... Možda. Ali ne treba smetnuti s uma da nemački stručnjak već ima zapažene rezultate; da je Barsa prva, ispred Reala, i što je najvažnije: deluje da je se ponovo svi plaše.

Nema dileme da će naredna dva okršaja dati pravu sliku onoga što je urađeno, odnosno koliko je Barselona 'porasla' za ovo malo vremena pod Flikom, međutim kako god da se te utakmice završe - pod uslovom da ne bude u pitanju neki debakl - malo ko može da ospori da se zbilja nazire početak neke nove ere na Nou Kampu, da lamentiranje nad Mesijevim vremenom polako počinje da se pretvara u radosna sećanja, a da novi momci što nadolaze preuzimaju konce u svoje ruke. I postaju idoli.

Konkretno večeras, Flik je u startnih 11 uvrstio šestoricu igrača iz La Masije (Penja, Balde, Kubarsi, Kasado, Fati i Jamal), plus Pedri, dok je na klupi bilo još pet dečaka iz akdemije.

Prosek godina prve postave - 24 godine!

Kada na sve ovo dodamo da Flik još ne može da računa na najboljeg defanzivca Arauha, zatim na Kristensena, pa Marka Bernala, golmana Ter Štegena, Ferana Toresa - evidentno da Barselona može značajno bolje od ovoga što pokazuje. A ni ovo nije malo.

PRIMERA – 10. KOLO

Petak

Alaves – Valjadolid 2:3 (1:1)

/Martinez 6, Garsija 90+7 – Silja 17pen, Amala 72pen, Anuar 76/

Subota

Atletik Bilbao – Espanjol 4:1 (3:0)

/Vivijan 6, Injaki Vilijams 28, 30, Berenger 55 - Tehero 90+2/

Osasuna - Betis 1:2 (0:1)

/Toro 59 - Roke 7, Avila 73/

Đirona - Real Sosijedad 0:1 (0:1)

/Ojarsabal 44/

Selta - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Svedberg 51 - Embape 20, 66/

Nedelja

Majorka - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Murići 76/

Atletiko Madrid - Leganes 3:1 (0:1)

/Serlot 69, 90+9, Grizman 81 - Neju 34/

Viljareal - Hetafe 1:1 (1:0)

/Komesanja 44 - Arambari 87 peral/

Barselona - Sevilja 5:1 (3:0)

/Levandovski 24pen, 39, Pedri 28, Pablo Tore 82, 88 - Idumbo 87/

Ponedeljak

21.00: (1,65) Valensija (3,70) Las Palmas (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraGavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara