Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo priželjkuje kaznu za Siti: Ako titula pripadne Junajtedu, da mi daju bonus i medalju

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.24. | 17:52

“I dalje imamo šansu da budemo prvaci, ako im oduzmu bodove”, nada se Portugalac da bi naknadno mogao da bude krunisan

Jače od tri godine Žoze Murinjo nije u Premijer ligi, još otkako ga je Totenhem smenio. Ali, nada se da će jednoga dana ponovo na Ostrvo, da će imati priliku da se opet bori za trofeje i da će u međuvremenu biti bogatiji za jedan.

Posebni je tri puta osvajao Premijer ligu – sve sa Čelsijem. Ipak, postoji šansa da naknadno bude zaveden kao šampion i sa Mančester junajtedom, ukoliko Mančester Siti bude proglašen krivim. Suđenje je u toku, optužnica ima 115 tačaka, pominje se da bi mogli da mu budu oduzeti bodovi, pa čak i da bude poslat u niži rang, što je malo verovatno.

Izabrane vesti

Sve je na dugačkom štapu, ali Žoze Murinjo je pred engleskim medijima i sutrašnji duel Mančester junajteda i Fenerbahčea u Istanbulu bio nedvosmislen – priželjkuje titulu iz sezone 2017/2018. Nada se da će istorija biti prekrojena i da će biti nagrađen.

“Kao što znate, osvojili smo Ligu Evrope i završili smo na drugom mestu u Premijer ligi”, rekao je Žoze Murinjo i nastavio:

“I dalje imamo šansu da osvojimo tu titulu, jer ukoliko Mančester Siti kazne oduzimanjem bodova, možemo da budemo najbolji. Onda moraju da mi daju bonus i medalju”.

Svaku priliku iskoristio je da ‘pecne’ Totenhem, zato je o Mančester junajtedu govorio biranim rečima.

“Iz vremena kada sam ja bio tu, sada su samo tri ili četiri igrača. Ali, uvek ću ponavljati: želim im da budu uspešni. Trenerima, igračima… Možda mislite da blefiram, da igram psihološke igrice, ali ne, to ne radim. Od trenutka kada sam otišao Mančester junajtedu želim sve najbolje. I klubu i navijačima. Dakle, ako im stvari ne idu dobro, onako kako su zamislili, to nije nešto što me čini srećnim. Ali, u isto vreme, nema smisla, a nemam ni vremena, da razmišljam o tome šta se dešava i šta se nije dogodilo. Nadam se da ću se jednoga dana vratiti u Premijer ligu”.

Nedavno su odgovorni na Old Trafordu uručili otkaz ser Aleksu Fergusonu, posle 38 godina više nije u Mančester junajtedu. Nadalje neće imati ulogu ambasadora, bila je to nezaobilazna tema…

“Moj odnos sa ser Aleksom je bio neverovatan. Kada ižađe Netfliksov dokumentarac, znaćete više, znaćete razloge zbog kojih ga toliko poštujem”, poručio je Žoze Murinjo i za kraj dodao:

“Što se tiče ambasodrske uloge, zaista ne poznajem situaciju oko toga. Nije važno zašto, nije važno šta, ser Aleks ima najvažniju stvar – ljubav i poštovanje svakog navijača Mančester junajteda na svetu. To je važnije od te uloge i novca koji može da zaradi”.



tagovi

Liga EvropePremijer ligaMančester JunajtedMančester SitiFenerbahčeŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara