Momčilo Mrkaić (©MN Press)
Momčilo Mrkaić (©MN Press)

Mrkaić za remi Vojvodine sa slovenačkim šampionom

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 21:04

Bjeković centrirao, Mrkaić glavom pogodio

Pre četiri dana Maribor je ubedljivo savladao Vojvodinu 4:1, ali su period do utakmice sa slovenačkim šampionom Murom, izabranici Slavoljuba Đorđevića kvalitetno iskoristili da unaprede igru.

U mnogo boljem izdanju, Novosađani su odigrali 1:1.

Izabrane vesti

Mura je povela u 32. minutu golom Žige Kousa, ali je izjednačio Momčilo Mrkaić u 74, kada je glavom dobro reagovao na centaršut Bjekovića posle akcije po desnoj strani.

U prvih pola sata nije bilo mnogo prilika, izuzev nekoliko nedovoljno opasnih udaraca sa distance. Jedan takav za Vojvodinu imao je Topić, ali je poslao loptu preko gola.

Fudbaleri Mure su imali terensku inicijativu i bili konkretniji u svojim napadima, a posle najbolje akcije Kous se ubacio iz drugog plana i savladao Simića za vođstvo slovenačkog prvaka.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića zaigrali su nešto bolje nakon primljenog gola, prebacili su težište igre na polovinu rivala i kao da su se oslobodili pritiska. Kabić je dobro prošao po boku, pokušao je da pronađe Čovića, koji je bio u dobroj poziciji, ali i u nedozvoljenoj.

Za drugo poluvereme Đorđević je napravio nekoliko promena. Ušli su Bjeković, Zukić, Stojsavljević i debitant Busnić, ali je Mura i dalje držala kontrolu na terenu. Slovenački šampion je igrao na polovini Stare dame, gradio je strpljivo svoje akcije, no teško je dolazio do šesnaesterca i najopasnije zone, a u dva navrata Simić je zaustavio pokušaje sa distance.

Vojvodina je prvi udarac ka protivničkom golu u drugom poluvremenu imala u 73. minutu, kada je Zukić iz slobodnjaka poslao loptu preko prečke, a samo minut kasnije je izjednačila. Posle lepe akcije po desnoj strani Bjeković je centirao, a Mrkaić glavom pogodio bliži ugao.

Pet minuta pre kraja istakao se golman Nikola Simić, koji je paradom zaustavio snažan udarac Horvata sa 25 metara. Bila je to poslednja šansa u meču.

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić – Cucin (od 45. Bjeković), Kovačević, Stevanović (od 46. Stojsavljević), Devetak – Topić (od 46. Busnić), Maksimović – Novevski (od 62. Mrkaić), Čović, V. Simić – Kabić (od 46. Zukić).

PRIJATELJSKE UTAKMICE:

Mura - Vojvodina 1:1 (1:0)

Metalac - Voždovac 1:0 (0:0)

Botev Plovdiv - Proleter 1:1 (0:0)

Rabotnički - Napredak 0:0

Spartak - Radnik 2:2 (1:0)

TSC - Šibenik 1:0 (1:0)

Radnički KG - Samara 0:3 (0:1)

Rudar Prijedor - Novi Pazar 0:0

Zlatibor - Mladost 0:3 (0:2)

Partizan - Koper 3:0 (1:0)


tagovi

FK VojvodinaMomčilo Mrkaić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara