(©AFP)
(©AFP)

Monako vrši rokadu pred Zvezdu: Među stative staje Radoslav

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 11:23

Adi Hiter saopštio Filipu Konu da ide na klupu i da je Radek Majecki broj jedan

Šest meseci Monako nije poražen kao domaćin, u tom intervalu samo jedanput je izgubio u zvaničnim utakmicama – od Liona. Više nego zadovoljan može da bude Adi Hiter kako njegova ekipa igra i izgleda, sve potkrepljuju i rezultati. Klub iz Kneževine je prvi u Ligi 1, sakupio je četiri boda u Ligi šampiona, međutim, iako je do sada išlo sve kao po loju, austrijski trener doneo je odluku da napravi važnu promenu.

Od početka sezone među stativama je švajcarski golman Filip Kon, bio je nezamenjiv. Više to nije slučaj, jer se Radoslav Majecki oporavio. Poljak je sanirao povredu skočnog zgloba koju je zadobio u predsezoni i Monako će uoči utakmice sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona izvršiti rokadu.

Izabrane vesti

Adi Hiter je razmišljao i prelomio – Radek staje na gol. Danas će protiv Lila upisati prve minute u novoj sezoni.

“Da, Radek se vraća nagol. Napravićemo promenu. Filip je bio broj jedan kada je on stigao, ali sada je Radek Majecki broj jedan”, rekao je Adi Hiter i obrazložio odluku:

“Radek je bio veoma važan za postizanje ciljeva prošle sezone, za ulazak u Ligu šampiona. Onda je došla povreda i bila je to šansa za Filipa da stane među stative”.

Poljak je protekle sezone bio zamena Filipu Konu sve do utakmice sa Lansom. Kolo ranije Monako je izgubio od Tuluza, to mu je bio poslednji poraz pred svojim navijačima. Radoslav Majecki je dobio priliku i – iskoristio je.

Do kraja prvenstva bio je nesavladan na sedam utakmica, više se nije postavljalo pitanje ko je prvi, a ko drugi golman. Zapravo, dilema kod austrijskog stručnjaka nije postojala ni ove sezone, samo je čekao da se čuvar mreže koji je Serkl Brižu plaćen 8.000.000 evra oporavi od povrede.

Filip Kon je stoički sve podneo, primio je k znanju da se seli na klupu i da će ponovo morati da čeka šansu, iako je u protekla dva i po meseca bio izuzetan. Uostalom kao i ceo tim.

“Kao što možete i da pretpostavite, niko nije srećan kada primi takvu vest. Ali, ovo je fudbal. Saosećam sa njim. On je profesionalac. Teško je to prihvatiti, ali on je podržao odluku. Nije lako, međutim, kao trener morate da donosite i takve odluke”, završio je Adi Hiter.

Dakle, jedna dilema je otklonjena pred duel sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona. Među stativama biće Radek Majecki.



tagovi

Liga šampionaMonakoAdolf HiterRadoslav MajeckiFilip Kon

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara