Strahinja Pavlović (Reuters)
Strahinja Pavlović (Reuters)

Milan spremio Pavloviću duplo veću platu, pozitivni signali od Zvonimira Vukića

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 09:49

Rosoneri ubrzali celu priču oko transfera srpskog štopera

Nakon odlaska Simona Kjera, Milanov plan je bio da čeka neki izlazni transfer i bez žurbe testira tržište u potrazi za štoperom koji se bolje služi levom nogom. Ali, Strahinja Pavlović mu je “pokvario” te planove.

Srbin iz Salcburga je na Milanovom radaru još od 6. septembra 2022. godine kada su se sudarili u Ligi šampiona. Tada su Rosoneri počeli da ga prate i upisivali su plus po plus u skautske izveštaje. Odlično izdanje levonogog štopera na Evropskom prvenstvu i interesovanje premijerligaških klubova među kojima je najkonkretniji Brentford, nateralo je Rosonere da ubrzaju celu priču.

Izabrane vesti

Milan ne sme više da čeka i počeo je konkretne pregovore oko transfera srpskog reprezentativca. Prvo sa igračem i njegovim zastupnicima, konkretno sa Zvonimirom Vukićem. Žele “da” sa igračeve strane kako bi prešli na ubeđivanje Salcburga i pojačali pritisak na Austrijance da prodaju Pavlovića. Prvi pozitivni signali su već stigli. Gazeta javlja je Vukić dao zeleno svetlo sa igračeve strane i da je načelno prihvaćen ugovor vredan 1.500.000 evra neto po sezoni. Do sada je Pavlović u Salcburgu igrao za godišnju platu od 700.000 evra.

Sada ide teži deo posla, a to je ubeđivanje Red Bul Salcburga. Njima je kasa puna, nisu primorani da prodaju igrače, a Pavlović ima čvrst ugovor do 2027. Svi pregovarački aduti su u rukama Austrijanaca. Međutim, pritisak igrača bi mogao da odradi svoje. Prve informacije su bile da će Salcburg na ime obeštećenja tražiti 30.000.000 evra, dok na Apeninima veruju da Milan za 20.000.000 može da završi ceo posao.

Svako odugovlačenje bi bilo rizično za Milan jer premijerligaši mogu da plate više.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Strahinja Pavlović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara