Fudbaleri Milana (Reuters)
Fudbaleri Milana (Reuters)

Milan prosuo prve bodove, ofanzivci zatajili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 22:40

Rosoneri prekinuli seriju pobeda u Bergamu

Šampion je već u drugom kolu prosuo prve bodove. Doduše, ako se remi u gostima protiv Atalante može smatrati prosipanjem bodova...

Milan se iz Bergama veaća neporažen pošto je u drugom poluvremenu uspeo da izbegne poraz i izjednači – 1:1.

Izabrane vesti

Na startu sezone protiv Udinezea su se Braim Dijaz i Ante Rebić istakli kao ključni ljudi Rosonera ali su večeras opet pokazali glavnu boljku i ono što ih karakteriše u prethodne dve sezone – nekontsantnost. Kao što su u stanju da odigraju sjajno protiv Udinezea, tako umeju i da potpuno podbace kao večeras u Bergamu.

Trener Pioli im je verovao i pokajao se... Atalanta je agresivnije otvorila meč, naterala goste da greše u pasu i delovala je konkretnije. Posle nepunih pola sata igre je to krunisala vođstvom. Ruslan Malinovski je vlasnik jedne od najubojitih levica u Seriji A i nipošto se ne ostavlja sam na šutu na 16 metara. Milan je to uradio i kažnjen je a situaciju je nemogućom za golmana Menjana učinilo i to što je lopta zakačila Kalulua.

Za razliku od Atalante koju smo gledali prethodnih godina, ova večeras je bila nešto drugačija. Posle vođstva je spustila gas i povukla se. Navikli smo od Gasperinija i njegovih igrača da uvek idu na gol više i da jure, ali večeras to nije bio slučaj.

Milan je to iskoristio u drugom poluvremenu da nametne svoj stil i kreće u stezanje obruča. Kalulu je imao dobru šansu, Leao strašan šut, ali je Pioli tražio više i sredinom drugog poluvremna promenio kompletnu napadačku liniju. Ušli su Salemakers, Žiru i pojačanja Origi i De Ketelare. Odmah po ulasku na teren talentovani De Ketelare je sjajnim pasom spojio sa golom Tonalija ali je Milanov vezista bio slab u zavšrnici.

Ipak, izmene i pritisak Milana su dali rezultat. Posle kornera je Benaser ostao sam na 20 metara od gola domaćih, ušao u kazneni prostor i majstorskim šutem pogodio dalji ugao za izjednačenje. Zasluženo.

Reagovao je izmenama Gasperini i uspeo da olabavi pritisak Milana i da uspostavi balans na terenu. Iako je delovalo da se ni u jednom od dva tabora ne zadovoljavaju podelom plena, ipak je tako završeno. Origi je propustio još jednu solidnu šansu za Milan i to je bilo to.

Milan je posle tri vezane pobede na gostovanjima u komšiluku prekinuo seriju ali se bod u Bergamu ipak ne može smatrati nekim neuspehom jer će mnogi favoriti na tom mestu ostati praznih šaka.

ITALIJA 1 – 2. KOLO

Subota

Torino - Lacio 0:0

Udineze - Salernitana 0:0

Inter - Specija 3:0 (1:0)

/Lautaro 35, Čalhanoglu 52, Korea 82/

Sasuolo - Leče 1:0 (1:0)

/Berardi 40/

Nedelja

Empoli - Fjorentina 0:0

Napoli - Monca 4:0 (2:0)

/Kvarachelija 35, 62, Osimen 45+2, Kim 90+4/

Atalanta - Milan 1:1 (0:1)

/Malinovski 89 - Benaser 68/

Bolonja - Verona 1:1 (1:1)

/Arnautović 21 - Anri 43/

Ponedeljak

18.30: (1,25) Roma (6,25) Kremoneze (11,0)

20.45: (6,00) Sampdorija (3,80) Juventus (1,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ismael Benaser

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara