Foto: Reuters
Foto: Reuters

Memfis Depaj zapalio Brazil: Evrogol iz slobodnog udarca, savršen prvenac za Korintijans!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 02:59

Holanđanin pogodio rašlje u 55. minutu sa 25 metara i slomio otpor Atletiko Paranensea (5:2), Fluminense iznenadio Flamengo u Fla-Flu derbiju (2:0)

Memfis Depaj je u brazilski fudbal došao sa povredom butnog mišića, pa je na prva tri meča za Korintijans na terenu ukupno proveo 80 minuta, što je bilo dovoljo za asistesnciju u pobedi nad Fortalezom u četvrtfinalu Kopa Sudamerikana. Prvi start iskusni Holanđanin je zabeležio pre 12 dana u derbiju sa Internasionalom (2:2), gde je takođe zabeležio asistenciju, ali je pravu poslasticu ostavio za večeras. Depaj je pravim evrogolom iz slobodnog udarca u 55. minutu utakmice slomio otpor Atletiko Paranensea i poveo sastav Ramona Dijaza ka izuzetno važnoj pobedi, koja je Korintijans izvukla iz opasne zone, a u nju poslala upravo njegovog večerašnjeg protivnika – 5:2 (2:2).

Depaj je fantastično tukao sa 25 metara udaljenosti, pogodivši same rašlje Atletikovog gola. Mikael se bacio koliko je dugačak, ali nije uspeo da utiče na promenu rezultata. Korintijans je poveo sa 3:2 i stigao do ključne doze samopouzdanja, zahvaljujući kojoj je do kraja utakmice prosto pregazio protivnika.

Izabrane vesti

Domaćin je bio izuzetno raspoložen, što potvrđuje činjenica da je u svojim redovima imao petoricu različitih strelaca. Sve je krenulo golom Mateusa Franka u petom minutu, a završilo se golom Jurila Albeta u 78. minutu. U međuvremenu su pored Depaja gostujuću mrežu pogađali i Kaka i Rodrigo Garo.

Spektalularan pogodak Holanđanina, koji je letos stigao u Sao Paulo kao slobodan igrač, potpuno je u drugi plan bacio veliki Fla-Flu derbi u kojem je iznenađenje napravio Fluminense, savladavši skupoceni Flamengo sa 2:0 (0:0).

Sastav Mana Menezesa rešio je utakmicu na početku drugog poluvremena, golovima Lime i Arijasa, a mogao je i ranije do prednosto, ali je Ganso promašio jedanaesterac u nadoknadi prvog poluvremena.

Fluminenseu je ovo bila tek deveta pobeda u sezoni, ali izuzetno važna, pošto ima dva boda više od Atletiko Paranensea i opasne zone.



tagovi

Memfis DepajKorintijansAtletiko ParanenseFlamengoFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara