Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Liverpul posle osvajanja titule prodao 10 startera

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 23:03

Negriazulesi noćas u borbi za pehar Superkupa Urugvaja protiv Defensor Sportinga

Kreće da se kotrlja lopta u Urugvaja. Sezona počinje sa borbom za prvi trofej u kampanji. Međusobno se suočavaju dvojica debitantskih trenera, koji su i najmlađi u Prvoj ligi. Emilijano Alfaro (35 godina) i Martin Varini (32) debituju kao treneri Liverpula, odnosno Defensora, u trci za pehar pobednika Superkupa (00.30). Sa samo jednim vođenim mečom, jedan od dvojice novajlija će osvojiti trofej.

Pre prvog zvaničnog meča u godini, dva tima prolaze kroz dane restrukturiranja, jer još čekaju pojačanja. S jedne strane, bilo bi utopijski očekivati da će Alfarov Liverpul zablistati poput onog koji je osvojio četiri od pet titula 2023. godine, izazvao senzaciju i nadmašio Penjarol. Liverpul je, ni manje ni više, ostao bez 10 igrača, i svi su bili starteri. Na njima je zaradio više od 12 miliona evra.

Izabrane vesti

Međutim, ima nekoliko novih i mladih lica koja su već naterala ljude da pričaju u predsezonskim prijateljskim utakmicama, kao što je 18-godišnji strelac Renzo Mačado. Pored toga, u poslednjih nekoliko sati ozvaničen je dolazak Gastona Guručage, beka Žan Pjera Rosa i krila Dijega Garsije, koji se pridružuju Hebertu Vergari, Lukasu Lemosu i Franku Nikoli, koji su ranije zadužili opremu Negriazulesa.

00.30: (2,25) Liverpul (3,20) Defensor Sporting (3,10)

Na suprotnoj strani, Varini će pokušati da nastavi ono što je Marselo Mendes uradio prošle godine, jer je to deo klupske ekscentričnosti. U tu svrhu je doveden Hose Alvarez da pokrije levo krilo, a Brajan Mansila zbog gubitka Andersona Duartea.

Liverpul i Defensor će igrati u sedmom urugvajskom Superkupu u istoriji, koji je zauzvrat prvi bez ijednog od velikih nacionalnih timova. Prvi pehar 2018. dobio je Penjarol protiv večitog rivala koji je završen rezultatom 3:1, dok je 2019. bilo obrnuto kada je Nasional slavio u izvođenju penala. Ali hegemonija velikana prekinuta je 2020. godine, kada je Liverpul savladao Nasional sa 4:2 posle produžetaka.

Tokom 2021. Nasional je pobedio Vondererse i savladao ih sa 2:0, dok je 2022. pobedio Penjarol pošto je u produžetku bio bolji od Plaza Kolonije sa 1:0. Poslednji pehar 2023. uzeo je Liverpul, pošto je ponovo savladao Nasional sa 1:0.

SUPERKUP URUGVAJA - FINALE

Četvrtak

00.30: (2,25) Liverpul (3,20) Defensor Sporting (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liverpul MontevideoDefensor Sporting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara