Dani Pareho, © AFP
Dani Pareho, © AFP

Kontra Danija Pareha: Idem u klub iz Lige šampiona i to za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 15:20

Precrtani kapiten se sveti Valensiji

Precrtala je Valensija Danija Pareha, ne računa više na kapitena, objavila je da je na prodaju, ali joj iskusni centralni vezista udara kontru. Postavio je uslove pod kojima će da napusti Mestalju i oni se drastično razliku od klupskih.

Slepi miševi su rešeni da ga prodaju bilo ko da se javi, međutim, Pareha štiti ugovor (do juna 2022) po kome nije u obavezi da prihvati ponudu, ako mu se ne sviđa. Možda iz inata prema čelnicima što ga tako ponižavaju, a možda iz želje da se oproba na višem nivou. Kako javlja As, „desetka“ Valensije je sastavila spisak klubova u koje želi da pređe i čekaće isključivo njihov poziv.

Izabrane vesti

Na spisku su svi budući učesnici Lige šampiona iz Primere: Real Madrid (čije je mlađe kategorija prošao), Barselona (koja ga je stidljivo htela za vreme trenerskog mandata Ernestea Valverdea), Atletiko Madrid i Sevilja (tražila ga već pre četiri leta, a ovog joj je potrebn zamena za odlazaćeg Evera Banegu).

Zanimljivo, krug potencijalnih destinacija Danija Pareha zatvara Viljareal, obezbedio je mesto u Ligi Evrope, mada nema informacija šta tačno privlači igrača na stadion Keramika.

Što se novca tiče, Parehov uslov je da u budućem klubu ima primanja jednaka onim na Mestalji. Konkretno: oko 3.000.000 evra po sezoni. S obzirom da insistira na istoj plati kao u sadašnjem klubu, kao i da je Valensija javno objavila da na njega računa, cena na tršištu je drastično pala. Umesto 50.000.000 evra, koliko je bilo propisano izlaznom klauzulom kad je pre godinu i po produžio saradnju, procena je da će sad sloboda koštati svega oko 10.000.000 evra. Što je izuzetno mali iznos za tako kvalitetnog igrača, pa će klub koji ga bude doveo svakako na fudbalskom planu profitirati. Na ekonomskom teško, jer je Dani Pareho u aprilu proslavio 31. rođendan i teško je očekivati da će ostvariti još jedan unosan transfer.

Osim njega, na transfer listi Valensije nalaze se Fransis Kokelan i Žofri Kondogbija.



tagovi

Dani Pareho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara