Ko si bre ti!? Pa ti nisi Lasina Traore, ti se neki...

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.04.18. | 12:00

Fudbaler Monaka, trenutno na pozajmici u Amijenu promenio je identitet pre više od 10 godina, tvrdi direktor kluba iz rodne mu Obale Slonovače koji sada traži svoj deo od transfera

Nije ni prvi, a verovatno ni poslednji put da se ovako nešto dogodi. Barem dok se ne uvede DNK provera.

Naime, jedan afrički fudbaler je optužen da je falsifikovao godište, ali i ime ne bi li našao što bolje uhlebljene u Evropi. U pitanju je Lasina Traore (27) koji je karijeru na Starom kontinetu započeo 2008. u rumunskom Klužu, da bi potom igrao za Kuban, Anži, te ga Monako kupuje 2014. čiji je i dalje igrač. Napadač iz Obale Slonovače je proteklih sezona proveo na pozajmicama u Evertonu, CSKA, Sportingu iz Hihona, a trenutno je u Amijenu.

Izabrane vesti

Njega za prevaru optužio direktor kluba iz njegove domovine, Etoal Sportivo Dabobo, naglasivši da je ovaj promenio indentitet i da je sada mlađi dve godine, ali i da se više ne zove im,enom koji su mu dali roditelji - Traore Menene. Klub je zbog te prevare oštećen, kažu jer ne dobija svojih 5 % od transfera, što je po pravilima FIFA obavezno ako se igrač razvijao u klubu između 12. i 23. godine.

"Mi smo 2005. doveli Lasinu Traorea u naše redove, ali se tada zvao Traore Menene! A onda je otišao u drugi klub i promenio identitet", tvrdi prvi čovek Etoal Sportiva, Ibrahim Kone, "Znamo mnoge stvari koje će na sudu dokazati da sam u pravu i da moramo biti obeštećeni".

Foto: Shutterstock


tagovi

Lasina TraoreFK AmijenCFR Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara