""
""

Ko će deliti pravdu srpskim klubovima u revanšu: Ako može samo bez penala, molim! (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.08.13. | 12:14

Upoznajte arbitre koji će suditi Partizanu, Zvezdi i Vojvodini u revanš mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope

Kada se sve sabere i sagleda u prvim mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope prelaznu ocenu je dobila samo novosodska Vojvodina. Sa druge strane beogradski velikani Zvezda i Partizan su alibi za prilično bleda izdanja u Razgradu i Odesi pokušali da pronađu u greškama sudija Mihaela Kukulakisa i Kena Hansena.

Grčkom arbitru su iz Humske najviše zamerali neujednačen kritirijum i preveliki broj žutih kartona, koji su prema mišljenju crno-belih onemogućili daleko bolje izdanje srpskog šampiona. Čini se da je sa druge strane Topčiderskog brda nezadovoljstvo odlukama Danca Hasena daleko veće. Najviše zbog penala koji je skrivio Marko Vešović, ali i gledanja kroz prste defanzivcima Černomoreca prilikom starta nad Vukanom Savićevićem u šesnaestercu domaćih.

Izabrane vesti

Stoga će posebna pažnja javnosti biti usmerena ka Alanu Keliju (Irska) i Arturu Soarešu (Portugalu), koji će u utorak i četvrtak suditi u Humskoj i Ljutice Bogdana.

Alan Keli iz Irske je ušao u drugu deceniju suđenja na evropskoj fudbalskoj sceni, debitovao je još 2002. godine na Evropskom prvenstvu za kadete u Danskoj, a potom dobijao šanse u kvalifikacijama za evrokupove i prvenstva Evrope i sveta. U poslednje tri-četiri sezone sudio je i grupne faze Lige Evrope i Lige šampiona, dok je ovu započeo utakmicom drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Širokog Brijega i Irtiša, na kojoj je podelio osam žutih kartona, po četiri sa obe strane. Nadamo se da će ujednačen kriterijum primeniti i na stadionu Partizana, poštu su prethodnih godina u Beogradu svirani penali za Škendiju, Genk, Šamrok...

Artur Soareš u klinču na meču Gimaraeš - BragaPortugalac Artur Soareš je tek tri godine na evrosceni. Poverenje UEFA je počeo da stiče u kvalifikacijama za evropska prvenstva do 19 i 21 godine, a zatim i u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu šampiona. Grupnu fazu Lige šampona nije sudio, ali je delio pravdu u prošlogodišnjoj Ligi Evrope na mečevima Kirjat Šmona – Lion i Štutgart - Kopenhagen. Ovu sezonu započeo je utakmicom Trenčin – Geteborg, de je podelio po dva žuta kartona i svirao penal za domaći tim. Nema običaj često da se hvata za džep, prosek žutih kartona mu je nešto veći od tri po meču, a crvenih 0,25 po jednoj utakmici. Protiv Zvezde su penali svirani i u Vestmaniji i Odesi, pa bi taj trend mogao da se prekine.

Utakmica u Bursi na Ataturku poverena je ne tako poznatom Špancu, Havijeru Estradi, koji će biti pod pritiskom na užarenom Ataturku. U Primeri je debitovao 2009. godine, a u evrokovima pre samo dve nedelje u meču Sparta Prag – Haken. Pre toga je uglavnom je bio četvrti sudija na međunarodnoj sceni. Ipak, u Primeri je bio prilično aktivan i pokazao da je spreman za velika dela. Voša, takođe nije imala mnogo sreće ove sezone sa sudijskim odlukama, protiv Hibernijansa je isključen Đurić, protiv Honveda Nastić, dok je u prvom meču trećeg kola sviran prilično naivan penal nad Bataljom u 36. minutu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Artur Soarešken hansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara