Klinci odradili posao, red je na A tim: Herojska partija Radanovića donela Zvezdi prvi bod

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.10.24. | 15:07

Rezultati sa mečeva omladinaca protiv Benfike (1:2) i Intera (0:4) bili su preslikani na prvi tim, pa sigurno u Crvenoj zvezdi ne bi imali ništa protiv da i večeras bude tako - 1:1

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Monaka/

Klinci su svoje odradili, sada je red na prvotimce. Omladinski tim Crvene zvezde je posle dva neuspeha u trećem kolu UEFA Lige mladih došao do premijernog boda odolevši ekipi Monaka - 1:1 (1:1). S obzirom na to da su protiv Benfike (1:2) i Intera (0:4) rezultati popodnevnih utakmica bili preslikani na večernje, sigurno da u Crvenoj zvezdi ne bi imali ništa protiv da se to ponovo i na stadionu Luj II, gde će izabranici Vladana Milojevića odmeriti snage sa Kneževima koji ove sezone još nemaju poraz.

Na terenu velelepnog trening centra kluba iz Monte Karla zablistao je namlađi među Zvezdinim omladincima, 15-godišnji Savo Radanović. Član kadetske ekipe je sa nekoliko sjajnih odbrana, posebno u drugom poluvremenu, nagovestio ogroman potencijal i još važnije - spasao svoj tim novog poraza. Ozbiljno je pritiskao Monako kako se bližio kraj utakmice, ali nije uspeo da stigne druge pobede posle 4:3 protiv Barselone i poraza u Zagrebu od Dinama (0:1). Štaviše, Zvezda je imala dve veoma dobre šanse da preko rezervista Davorina Tošića, potom i Nikole Tasića, stigne do celog plena.

Dodbrim delom zaslužan za bod je strelac za vođstvo crveno-belih u 8. minutu, Uroš Sremčević, koji će sigurno osetiti olakšanje po povratku u Beograd. Mladi napadač pristigao u januaru ove godine iz lučanske Mladosti za 2.000.000 evra kako bi odmenio Jovana Mijatovića, mučio se na startu nove sezone. Ni za Grafičar ni u omladinskom timu Zvezde nije tresao mrežu, ali je ovog popodneva probio led. Nije mu ni bilo mnogo teško, tim Nenada Milijaša je sjajnom timskom akcijom stigao do protivničkog gola, a nakon što ga je Strahinja Stojković pronašao dodavanjem sa desnog boka ostalo mu je samo da loptu ubaci u mrežu.

Međutim, radost beogradskih crveno-belih trajala je prekratko, svega tri minuta, pošto je već u 11. utakmicu 'vratio na početak' Žoan Tinkre, napadač koji je sa dva kola u prvom kolu došao glave Barseloni. I pre toga, ali i nakon postignutog gola Monako je gotovo dominirao u posedu, nateravši fudbalere srpskog tima da najčešće stoje iza lopte, ali se u preostalih pola sata prvog dela sve svelo na jalovu inicijativu domaćeg tima.

U nastavku se slika malo promenila, makar u uvodnih nekoliko minuta. Zvezda je u drugo poluvreme ušla odvažnije i umalo još jednom šokirala Monako. Nepun metar delio ju je od novog vođstva posle kornera koji je izveo kapiten Jovan Šljivić, a jedan od omladinaca beogradskog tima loptu vratio na šesnaesterca za Đorđa Rankovića, koji je bez puno razmišljanja opalio po njoj. I nažalost poslao je tik pored stative.

Fudbalerima Monaka nije trebalo mnogo vremena, da se trgnu i uvedu utakmicu u željeni ritam, a ona se u jednom trenutku pretvorila u direktan okršaj pomenutog Tinkrea i Zvezdinog golmana Sava Radanovića iz kojeg je kao pobednik izašao 15-godišnji čuvar mreže. U tom 11. minutu nije uspeo da ga spreči, u uvodnoj fazi nastavka jeste, i to dva puta. Prelako se Tinkre rešavao Zvezdinih štopera, olako ulazio u šanse, međutim, poslednju prepreku u vidu Radanovića nije mogao da pređe. Iz gotovo identičnih situacija Tinkre je snažnim udarcima u bliži ugao pokušavao da dođe do drugog gola, ali je Radanović spremno dočekao njegove udarce, prethodno još jedan sa distance koji je lansirao kapiten Monaka Mejzem Benama.

Kako se utakmica bližila kraju Monako je sve više pritiskao, ali je Zvezda nekako odolevala. Malo ju je u dve situacije pogledala i sreća. Konkretno kada je rezervista Davorin Tošić neoprezno startovao na Papa Kabrala - sudija odmahnuo rukom - a potom i kada se posle sjajne timske akcije domaće ekipe i nove odbrane Radanovića (Sajmon Buabre šutirao pravo u njega iz neposredne blizine) Tinkre obrukao. Odbila se lopta do 'devetke' Monaka, Radanović je već bio u zemlji, no Žoan se zbrzao, šutirao iz iskoraka i promašio čitav gol.

Na kraju je za silne promašaje Zvezda mogla surovo da kazni izabranike Đimija Traorea. Sve su odlično uradili crveno-beli po desnoj strani, Strahinja Stojković zavrnuo sa desnog boka na prvu stativu, ali je pomenuti Tošić sa četiri-pet metara promašio ponovio ono što je koji minut ranije Tinkre na drugoj strani.

Poslednju šansu u meču imao je Leskovčanin Nikola Tasić, ali nije bio precizan iz kontranapada gostujućeg tima. U nameri da stignu do vođstva, dosta prostora ostavljali su Monakovi igrači crveno-belima, međutim, nisu to uspeli da iskoriste. Svakako, mogu biti zadovoljni i sa ovim bodom. A, verovatno bi bile i njihove starije kolege...

UEFA LIGA MLADIH - TREĆE KOLO

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:1)

/Tinkre 11 - Sremčević 8/

MONAKO (3-5-2): Stavjecki - Kiva, Nibombe, Mokabakila - Ture, Kabral, Bamba (83. Kudur, 90+3. Avrag), Benama, Buabre (87. Bura) - Mišal, Tinkres

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Radanović - Stojković, Roganović, Milosavljević. Đurić - Đorđević (83. Tasić), Kostov, Gaštarov (87. Manojlović) - Šljivić, Sremčević (68. Tošić), Ranković (68. Zarić).

UEFA LIGA MLADIH - TREĆE KOLO

Monako - Crvena zvezda 1:1 (1:1)

/Tinkre 11 - Sremčević 8/



tagovi

FK Crvena zvezdaLiga šampiona mladih timovaUEFA Liga mladih

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Ostale vesti


Najviše komentara