Ifet Đakovac (@MNPress)
Ifet Đakovac (@MNPress)

Karakter na delu – TSC ponovo slavio posle evropskog poraza

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.10.24. | 11:41

„Ne želimo ni za dan da odlažemo mečeve posle Evrope, imamo dovoljno širok igrački kadar da možemo da rotiramo“ - istakao trener Jovan Damjanović posle ubedljive pobede u Kruševcu (3:0)

Šarenolika je sezona tima iz Bačke Topole. I kada su u pitanju rezultati, ali i igra. Bio je TSC u nizu od tri vezana trijumfa u Mozzart Bet Superligi, pa je u prethodnih nedelju dana spojio poraze od kragujevačkog Radničkog i Legije na svojoj Areni.

Ako je nešto za pohvalu, onda je to karakter da ekipa pozitivno odreaguje nakon evropskih neuspeha. Posle Astane je savladano Jedinstvo, a sada nakon Poljaka zabeležen je još jedan važan trijumf, i to ne bilo gde, već na terenu koji je godinama unazad bio neosvojiva tvrđava za TSC.

Izabrane vesti

Tradicija kaže da su Topolčani poslednji put slavili pod Bagdalom 2019. godine, u debitantskom nastupu u Mozzart Bet Superligi. I prolazilo je vreme, čak je i onaj zahuktali TSC, koji je na gostovanjima beležio samo pozitivne rezultate, odlazio iz Kruševca bez pobede, redovno sa jednim bodom. Ostaće tako jučerašnja pobeda upisana kao najubedljivija Topolčana ikada na strani u duelima sa Napretkom.

Zadovoljstvo izdanjem u Kruševcu nije krio trener Jovan Damjanović, uz primedbu da bi neke situacije u ofanzivi njegovi igrači trebalo da se rešavaju bolje. Uprkos tome što su tri puta pogodili mrežu rivala.

„Dobra utakmica za nas, od starta smo ušli kako treba, dali gol na vreme. Bilo je još dobrih situacija, gde je trebalo da budemo bolji, ali jednostavno, to nas prati. Nivo igre je dobar, a imamo prostor da gore budemo bolji, kada stvaramo situacije da postižemo golove. Uspeli smo da kontrolišemo meč, znali smo da na poluvremenu nije gotova utakmica. Takvi momenti menjaju stanje na terenu“, naveo je posle utakmice Damjanović.

Šef struke Topolčana je dodao i da TSC nije za odlaganje utakmice, smatrajući da bi svaki profesionalni klub trebalo da se navikava da igra u ovakvom ritmu, naročito ako želi da izađe u Evropu. Zato ga i posebno raduje situacija u kojoj su njegovi fudbaleri dva puta trijumfovali nakon utakmica Lige konferencije.

„Drago mi je da su momci drugi put posle Evrope slavili. Igrali smo u Kazahstanu protiv Astane, sleteli u petak, već smo u nedelju igrali utakmicu, nismo odlagali za ponedeljak, nismo za odlaganje uopšte. Nismo ni ovu hteli da odlažemo, nego smo igrali u terminu četvrtak pa nedelja. Niko ne traži izgovor, igramo, rotiramo, imamo dobar igrački kadar“.

Uzevši u obzir kakav raspored sledi, a i činjenicu da se tim i fizički i psihički istrošio u duelu sa poljskim klubom, ponovo je Jovan Damjanović promešao karte. Izgleda da je rotacija najviše prijala odbrani, koja je drugi put pod komandom novog stratega ostala nesavladana. Maki Banjak je stigao do prvenca i pokazao da i te kako može da pruži pomoć defanzivi TSC-a. Povređen je Nemanja Petrović, ali mu sada već ozbiljnu konkurenciju pravi novajlija Viktor Radojević, jer je mladi levi bek pružio još jednu kvalitetnu partiju.

Nekako je ispod radara doveden letos Prestiž Mbongu, ali za sada dobro koristi priliku. Treći put se ove sezone upisao u strelce - kada centarfor iz Konga postiže pogodak tada i TSC slavi. Najveću konstantnost pod komandom Jovana Damjanovića pokazuje Ifet Đakovac. Još jednom je stigao i da se upiše u strelce i da asistira, te je i statistički najbolji igrač u redovima Topolčana za sada. Prati ga pomno i Petar Stanić, s tim što je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde za koju brojku iza svog saigrača.

A što se tiče ritma i rasporeda, za TSC tek sledi veliki izazov. Do reprezentativne pauze će ekipa odigrati četiri utakmice, u tri takmičenja. Prvo sledi gostovanje Vršcu u Kupu Srbije, zatim u Bačku Topolu dolazi Partizan, pa onda i Lugano. Nakon okršaja sa švajcarskim timom, Topolčani će putovati u Pančevo, gde neće biti nimalo lako protiv motivisanog Železničara, kome u poslednje vreme ne cvetaju ruže.


tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaIfet ĐakovacJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara