Kakva šteta: Teror najboljeg strelca Evrope zaustavila teža povreda

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 13:49

Seru Girasi mora da miruje narednih nekoliko nedelja...

Pobeda s gorkim ukusom u ustima za Štutgart, šesta u nizu... Bilo je 3:0 usred Berlina, protiv učesnika Lige šampiona - Uniona.

Švabe igraju možda i najbolju sezonu otkako su 2007. poslednji put postali šampioni Nemačke, a sve na krilima čudesnog Serua Girasija, pa je ta gorčina povezana upravo sa zlom sudbinom francuskog napadača poreklom iz Gvineje.

Izabrane vesti

Kao što je poznato, Girasi je juče nakon novog pogotka doživeo povredu mišića, zbog čega je u 30. minutu susreta morao da napusti teren. U prvi mah izgledalo je da se radi o zameni iz čiste predostrožnosti, međutim dodatni pregledi pokazali su da će snažni centarfor morati na dužu pauzu.

Koliko dugu konkretno, iz kluba sa Nekar stadiona nisu saopštili. Ono što je izvesno, radi se o 'nekoliko nedelja strogog mirovanja'.

"To što u narednom periodu nećemo imati Serua veliki je gubitak za nas. Kao i za njega lično. Svi ste videli u kakvoj je formi bio. Moraćemo da prevaziđemo nobvonastalu situaciju na najbolji mogući način", kazao je trener drugoplasiranog tima na tabeli Sebastijan Henes.

Seru Girasi je najbolji strelac Evrope u ovom trenutku sa 14 ligaških golova na prvih osam utakmica (15 pogodaka ukupno, računajući i DFB kup), što mu je podiglo tržišnu vrednost sa 14 na čak 40 miliona evra za samo dva meseca.

Momak iz Arla samo na jednoj utakmici ove sezone nije dao gol, a u proseku pogađa mrežu rivala na svakih 46 minuta! Ipak, možda i najzanimljiviji podatak vezan za njegovu efikasnost ovako glasi: Seru Girasi postigao je više golova od čak 62 kluba (ukupno ih je 98) u TOP 5 liga?!

Njegov prvi pratilac kada govorimo o najjačim šampionatima trenutno je Lautaro Martinez, strelac 11 pogodaka na devet utakmica u Seriji A.

Štutgart u narednih 20 dana, do iduće reprezentativne pauze, očekuju četiri utakmice. Tri ligaške i jedna u DFB kupu. Idućeg vikedna Švabe dočekuju Hofenhajm, potom im dolazi Union Berlin (DFB kup), pa idu Hajdenhajmu. Pred poslednju pauzu ove godine, 11. novembra, Štutgart dočekuje Borusiju iz Dortmunda.

Podsetimo, nemački klub je Girasija otkupio od Rena tokom leta za samo 9.000.000 evra.

Ispostavilo se - jedan od najbolji poslova godine...



tagovi

Seru Girasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara