Isamel Benaser (Foto: AFP)
Isamel Benaser (Foto: AFP)

Kad se opečeš, ali naučiš iz grešaka: Milan Benaseru sprema novi ugovor i platu od 3.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.02.22. | 20:29

Alžirski vezista bi trebalo da postane šesti fudbaler koji će produžiti saradnju sa Rosonerima ove sezone

Opekao se Milan prošlog leta kada su klub kao slobodni agenti napustili Đanluiđi Domaruma i Hakan Čalhanoglu, fudbaleri koji bi, da su odlazili uz realno obeštećenje klubu doneli oko 100.000.000 evra. Milan će teško preokrenuti situaciju sa Frankom Kesijem u svoju korist do leta, te bi vezista iz Obale Slonovače trebalo da bude treći musketar koji će reći zbogom bez da klub zaradi.

Slučajevi Donaruma, Čalhanoglu i Kesi ozbiljno su prodrmali upravu Milana koja je u želji da se ništa slično ne ponovo u budućnosti ove sezone postali ažurniji i počeli redom da blindiraju značajne fudbalere. Redom su autograme na nove ugovore stavljali Simon Kjer, Aleksis Salemakers, Mateo Gabija i Davide Kalabrija, a poslednji u nizu potpisa ujedno je bio i najznačajniji - Milan je blindirao svoje suvo zlato i jednog od najboljih bekova Evrope Tea Ernandeza.

Izabrane vesti

Ipak se čini da to nije sve, jer sa Apenina stižu informacije da su Rosoneri spremni da Ismaelu Benaseru dupliraju platu od 1.500.000 evra po sezoni i ugovor koji mu ističe 2024. prolongiraju za još dve godine. Velika stvar za velikana sa San Sira koji u Benaseru i Sandru Tonaliju vidi osovinu na poziciji defanzivnog veznog do kraja decenije.Malo je sportski sektora u konkurenciji ozbiljnih evropskih klubova koji trenutno rade bolji i promišljeniji posao od Milanovog koji izvlači maksimum u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Alžirac je posle Rafaela Leaa bio najbolji pojedinac današnjeg okršaja protiv Sampdorije. Ove sezone češće je imao status rezerviste koji mu je doneo 21 nastup u Seriji A (devet puta starter), 945 minuta na terenu i po gol i asistenciju.

U Prestonicu mode stigao je leta 2019. godine, a tada ga je Milan Empoliju platio malo preko 17.000.000 evra. Danas ga specijalizovani Transfermarkt procenjuje na 30.000.000 evra, a u budućnosti bi mogao da vredi i znatno više.


tagovi

ac milanMilanIsmael Benaser

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara