(©Starsport)
(©Starsport)

Junak crno-belih Stefan Kovač: Pokazali smo da smo Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 09:45

„Povratak navijača bio bi nam vetar u leđa“, kaže strelac pobedonosnog gola u Novom Pazaru

Iskupljenje Stefana Kovača za skrivljeni penal na večitom derbiju uveliko traje.

Taj nesrećni slučaj kao da je kod njega dodatno razgoreo želju da se pokaže u crno-belom dresu, pa je posle tog potonuća Partizana rešio da podigne tim na svoja ramena.

Bio je Kovač najbolji igrač tima u pobedi u Lučanima (3:1), gde je bio strelac i asistent, a juče je u Novom Pazaru bio dvostruki strelac (4:3), s tim da je drugi gol bio i pobedonosni, u 92. minutu.

A, loše je krenulo po Partizan u Novom Pazaru, domaći su imali 2:0...

„Veoma teško i nezgodno gostovanje. Bili smo toga svesni i pokušali smo da od starta utakmice kontrolišemo igru. Međutim, primili smo dva gola iz dve, da kažem, polukontre“, ocenio je Kovač.

Ali, kako je to rekao trener crno-belih Savo Milošević, Partizan je na karakter, a ne na dobru igru, izvukao pobedu.

„I ja mislim da smo utakmicu dobili na karakter i da smo pokazali da smo Partizan! I kad ne ide rezultat u našu korist, kao kada je na početku bilo 2:0, mi ćemo uvek pokušati da se što pre vratimo u igru i preokrenemo rezultat. Znam da smo izazvali stres kod navijača, ali smo zaista pokazali želju i borbenost i to je sada, uz tri boda, najvažnije. Nismo odustali, niti ćemo“.

Golovi nisu do sada bili glavna odlika igre Stefana Kovača, a već sada je dao četiri u Partizanu, od početka sezone, koliko, recimo, za celu prošlu ili pretprošlu takmičarsku godinu.

„Što se tiče golova, svaki je drag na svoj način, ali mislim da je protiv Mladosti zaista prelep gol i eto - njega bih izdvojio od dosadašnjih u dresu Partizana. Svaki od ova dva danas posvećujem svom ocu kome je juče bio rođendan i ujedno se zahvaljujem saigračima, jer bez njih - ne bi bilo ni golova“.

Sada kada je došlo do promene klupskog rukovodstva, što je bila želja navijača, svi u Humskoj se nadaju povratku „grobara“ na južnu tribinu. Prva prilika je idući vikend i utakmica protiv Čukaričkog. Kluba iz kojeg je Kovač došao u Partizan.

„Naravno da bi nam značio pun stadion. Sada je idealna prilika da poguramo Parni valjak i podignemo i tim i klub. Izlišno je govoriti koliko znači njihov pljesak, huk sa tribina i svaka pozitivna reč koju čujemo. Mislim da bi nam to bio vetar u leđa i da bismo bili još bolji“, poručio je Stefan Kovač.



tagovi

Stefan KovačFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Ostale vesti


Najviše komentara