(©Reuters)
(©Reuters)

Jankauskas: Srbija kad dve utakmice ne dobije, odmah se pali alarm

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 17:47

Selektor Litvanije sa mnogo respekta govorio o Orlovima

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su došle tačno do pola u grupi G, a Litvanija iako ima samo dva osvojena boda, teoretski gledano još je u igri za makar drugo mesto.

Ukoliko bi Litvanija sutra veče (20.00) pobedila kod kuće Srbiju, borba za poziciju broj dva bi se odjednom žestoko zakomplikovala. Orlovi su pod pritiskom posle poraza od Mađarske (2:1), te moraju da pobede u nedelju kako znaju i umeju.

Izabrane vesti

A, svesni su toga i u taboru Litvanije, pa će tu tenziju u srpskom taboru probati da iskoriste.

Srbija je takav tim da ako ne pobedi u dve utakmice zaredom, odmah se pali alarm. Zato mislim da ćemo sutra veče videti najopasniju verziju srpskog tima u Kaunasu“, istakao je Edgaras Jankauskas, selektor Litvanije.

I veruje da je srpski tim dobro poljuljan stigao u Litvaniju.

Ove dve utakmice bez pobede su verovatno signal da nešto ne funkcioniše dobro u njihovom timu. Nemam dilemu da oni utakmicu sa nama vide kao šansu da se rehabilituju, da poprave situaciju. U drugom poluvremenu utakmice protiv Mađarske potpuno su dominirali, napadali su, samo im je nedostajalo malo sreće, još su pogodili i stativu“, ocenio je Jankauskas.

Tim Srbije najbolje poznaje nekadašnji fudbaler Voždovca Justas Lasickas.

Često smo igrali protiv Srbije u poslednje vreme, tako da je sve manje nepoznanica među nama. Proveo sam dobar deo karijere u toj zemlji, tako da mi je uvek zanimljivo da igram protiv Srbije. Prva utakmica u martu u Beogradu je pokazala da možemo da se nosimo s njima, tako da sličan meč očekujem i sada“, rekao je Lasickas.


tagovi

reprezentacija Litvanijefudbalska reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara