(AFP)
(AFP)

Izgleda da je nešto stvarno trulo u Urugvaju i da Ludak gubi kontrolu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 03:44

Ekvador ostao neporažen na Sentenariju

Nešto više od godinu dana je Marselo Bijelsa na klupi Urugvaja i već se mnogo toga desilo...

Sjajno je El Loko krenuo na klupi Urusa, imao četiri pobede u prvih šest kola kvalifikacija za Mundijal, potom nanizao četiri pobede na Kopa Americi, a onda je usledila eliminacija od Kolumbije. Od tada, Urugvaj ide silaznom putanjom.

Izabrane vesti

U četiri meča mundijalskih kvalifikacija ove jeseni, Urugvaj nije postigao ni gol! Nakon minimalnog poraza u Peruu i remija bez golova protiv Venecuele i Pargavaja, Urugvaj je večeras odigrao još jednu „nulu“ – protiv Ekvadora u Montevideu (0:0).

Ulje na vatru u pomenutom periodu je dolio Luis Suarez koji se oprostio od reprezentacije i potom žestoko kritikovao Bijelsu i njegove čudne metode. Atmosfera je očigledno napeta što se videlo i po večerašnjem ambijentu. Poluprazan Sentenario i zvižduci na kraju za urugvajske reprezentativce i Bijelsu.

Ekvador odavno nije ekipa za vađenje već selekcija sa nekolicinom već afirmisanih igrača u evropskom fudbalu poput Kaiseda, Inkapijea ili Pača plus plejadom nadolazećih mladih lavova. Ekvadorci su u dosadašnjem delu kvalifikacija izgubili samo na gostovanjima Argentini i Brazilu, a Urugvaj su tukli na svom terenu. Dovoljna opomena Urusima pred večerašnji duel...

Iako Bijelsa nije mogao da računa na najjači tim, opet je u timu imao zvezde poput Valverdea, Nunjeza ili Himeneza. Nedovoljno...

Bio je Urugvaj bolji u prvom poliuvremenu, imao opasne šuteve Valverdea, zicer Peljistrija, stativu Nunjeza... Ekvador samo jedan ozbiljan šut Minde. U drugom poluvremenu – ništa. Darvin jedva da je imao par kontakata sa loptom. Urugvaj bez šanse, Ekvador zadovoljan bodom.

Gostima ide slađi deo plena, a domaćima novi razlozi za brigu i paniku. Bijelsa je pod najvećim pritiskom otkako je seo na klupu Urusa.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 10. KOLO

Utorak

Kolumbija – Čile 4:0 (1:0)

/Sančes 34, Dijaz 52, Duran 82, Sinistera 90+3/

Sreda

Paragvaj - Venecuela 2:1 (0:1)

/Sanabrija 59, 74 - Aramburu 25/

Urugvaj - Ekvador 0:0

02.00: (1,05) Argentina (14,0) Bolivija (35,0)

02.45: (1,20) Brazil (6,50) Peru (16,0)



tagovi

reprezentacija UrugvajaMarselo Bijelsareprezentacija Ekvadora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara