Ivanjica drhti kao pre tri godine, Želji lopta centrirana na volej

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 12:15

Danas su na programu oba meča baraža za popunu Mozzart Bet Superlige

Pamti Ivanjica i danas epske pobede nad Crvenom zvezdom. Kao leta 2013. godine kada je bilo 4:2 za Javor. Pamti mnoge bitke u elitnom rangu, ali će ekipa Radovana Ćurčića danas protiv Tekstilca (18 časova) odigrati jedan od najvažnijih mečeva u novijoj istoriji.

Javor se pretplatio prethodnih godina da u finišu sezone spašava živu glavu. Nekada je to bilo delotvorno, kao prethodne godine kada su Ivanjičani finalni meč igrali u Kruševcu. I uspeli da pobedom sačuvaju superligaški status.

Izabrane vesti

Ali kao danas, Ivanjica je drhtala pre tri sezone. Tada je Javor remijem na Voždovcu morao da se pomiri sa zlehudom sudbinom i selidbom u niži rang.

Javor je odigrao slab meč u Novom Sadu. Jedina pozitiva za Ivanjičane je što su prvi meč završili u dozvoljenom minusu (0:1). Tekstilac je bio bolji i propustio nekoliko meč lopti.

„Imali smo nekoliko dana da ispravimo greške i odnos prema igri podignemo na viši nivo. Očekujem da ćemo se odužiti navijačima koji su uz nas cele sezone, odnosno da ćemo na kraju slaviti. Recept za pobedu je kvalitetna i disciplinovana igra“, kaže vezista Javora Kristijan Tojčić.

Tekstilac igra najvažniju utakmicu u 105 godina dugoj istoriji kluba. Mada i ako uspeju da sačuvaju prednost iz Novog Sada, Odžačani će narednih dana živeti na žeravici. Sve zbog istrage FSS.

„Utakmica će biti teža nego prva. Javor igra bolje kao domaćin. Dobro smo ih upoznali, kao i oni nas. Na njima je veći psihološki pritisak, malo ko je verovao da ćemo imati šansu da se borimo za Mozzart Bet Superligu. Došli smo do poslednjeg koraka“, poručio je trener Tekstilca Branko Mirjačić.

Manje neizvesnosti trebalo bi da bude u Pančevu (20 časova). Železničar je u Loznici protiv Inđije stekao ogroman kapital. Sada će u dobrom poznatom ambijentu igrati za opstanak u Mozzart Bet Ligi. Praktično, Železničar idealan centaršut treba sa pet metara da pošalje u praznu mrežu. Veliku šansu ima ekipa Tomislava Sivića.

„Očekujem težu utakmicu nego u Loznici. Nismo se zadovoljili pobedom u prvom meču. Želimo još jedan trijumf. Pokušaćemo da ponovimo dobre stvari, ispravimo loše i izborimo opstanak“, rekao je ofanzivac Železničara Dario Grgić.

REVANŠ MEČEVI BARAŽA ZA POPUNU MOZZART BET SUPERLIGE

Danas

18.00: (1,30) Javor (4,50) Tekstilac (11) - prvi meč 0:1

20.00: (1,45) Železničar Pančevo (4,00) Inđija (7,00) - prvi meč 2:1


tagovi

Radovan ĆurčićTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara