Foto: MN Press
Foto: MN Press

Iskrene reči Marka Grujića: Teško smo spavali posle Brazila, prolazili smo kroz slične situacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 16:50

“Znam da će Sergej učiniti sve da bude u timu”, istakao vezista Porta

Brazil je sada već davna prošlost za izabranike Dragana Stojkovića Piksija. Videlo se i po današnjem govoru tela Marka Grujića i Nemanje Maksimovića da je Orlovima u glavi samo naredni duel protiv Kameruna. Jedan od onih mečeva sa prefiksom „must win“.

Nije prvi put da je reprezentacija Srbije u sličnoj situaciji, niti se pojedini momci iz Piksijevog rostera prvi put u karijeri susreću sa sličnim izazovima. Omladinska selekcija je 2015. godine na Novom Zelandu doživela poraz na otvaranju protiv Urugvaja, ali je potom ispisala istoriju.

Izabrane vesti

„Kada nas je okupio juče "na centru" uoči treninga, selektor nam je rekao da nema gledanja unazad i da sada moramo da budemo jači i složniji nego ikad. Posle poraza se teško spava, ujutro su osećanja pomešana, ali svaki naredni dan se okreće novi list, nema osvrtanja nazad", rekao je Grujić.

Bivši vezista Crvene zvezde i Liverpula duel sa Brazilom posmatrao je sa klupe za rezervne igrače. U medijima se pojavila informacija da bi naredni meč na Mundijalu u Kataru mogao da propusti Sergej Milinković Savić, što bi rođenom Beograđaninu otvorilo prostor u postavi.

„Stvarno nije na nama da razmišljamo o tome, siguran sam da će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganje. Kako i Maksa (Nemanja Maksimović prim.aut), tako i svaki igrač voleo bi da dobije minutažu i poverenje selektora. Znamo koliko je bitan Sergej igrač i nadamo se da će biti spreman”.

Prisetio se Grujić i dešavanja sa Novog Zelanda.

"Tako je bilo na Novom Zelandu, pokazali smo kada je važno da možemo, i protiv Portugala u Lisabonu i Norveške u Oslu. Ova ekipa ima hemiju”.

Grujić je poručio da Srbija sa Kamerunom ne sme da uđe u "fizičku borbu" i najavio da će se presudna bitka voditi na sredini terena. "Izdvojio bih Angisu iz Napolija, sjajan je igrač, najvažnije je da uzmemo loptu", naveo je Grujić.


tagovi

Katar2022Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara