Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

I dalje se pitate zašto ga letos niko nije hteo?

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 00:55

Kristijano Ronaldo napustio teren pre kraja utakmice i bacio u drugi plan najbolju partiju Mančester junajteda ove sezone

Jednostavno je takav. I kada nije u centru pažnje, i kada svetla nisu usmerena ka njemu, Kristijano Ronaldo učiniće sve da ga obasjaju. Navijači Mančester junajteda ove večeri slave izvrsnu partiju svojih ljubimaca, ali zapravo malo ko u ovom trenutku priča o njoj. Tema broj jedan nakon pobede nad Totenhemom je portugalski napadač, a sve zbog načina na koji se poneo u finišu utakmice.

Naime, igrao se 90. minut utakmice na Old Trafordu, fudbaleri Mančester junajteda privodili su kraju daleko najbolju partiju od starta sezone, kada se Ronaldo uputio na tunelu. Umesto da sačeka poslednji sudijski zvižduk i sa saigračima proslavi veliki trijumf, Portugalac je odlučio da ranijim odlaskom u svlačionicu pokaže nezadovoljstvo zbog toga što ga Erik ten Hag nije poslao na teren.

Izabrane vesti

Nije utakmica sa Totenhemom prva koju je Ronaldo presedeo na klupi. Sa tribina je ispratio i debakl u mančesterskom derbiju protiv Sitija početkom meseca, a proteklog vikenda protiv Njukasla ljutito je reagovao na Ten Hagovu odluku da ga izvede iz igre u 71. minutu. Večerašnjom odlukom Holanđanin mu je očigledno udario na ego. Poslao ga je na zagrevanja i kraj aut-linije ga držao do samog kraja, samo da bi umesto njega uveo Kristijana Eriksena i Antonija Elangu. Dva minuta kasnije, laganim korakom, Ronaldo se uputio ka tunelu ne osvrćući se na dešavanja na terenu.

Upitan da li je zapazio pomenuti detalj, Erik ten Hag je posle meča rekao:

"Neću posvećivati pažnju tome danas, time ćemo se baviti sutra. Želim da se fokusiram na ovaj tim, bila je to veličanstvena predstava svih 11 igrača, ali i rezervnih koji su kasnije ušli. Timska partija."

Ronaldo se međutim očigledno ne oseća kao deo tima ako mu sam nije doneo pobedu, još manje ukoliko pobedi nije dao nikakav doprinos. Njegovo fudbalsko znanje nikada nije bilo upitno, pet Zlatnih lopti i desetine rekorda koje je postavio gde god bi se pojavio govore u prilog statusu jednog od najboljih koje je fudbal ikada imao. Daleko od toga i da je "zadrđao", čak i u 38. godini verovatno je jedan od najspremnijih igrača u svlačionici Junajteda (razume se, i šire), međutim, njegova nemogućnost ili pak manjak želje da se podredi timu i sistemu čine ga nepoželjnim u poslednjem vreme.

Uostalom, setite se da je još letos bio rešen da napusti Old Traford kako bi bio u prilici da se takmiči u Ligu šampiona. Nudio ga je Žorž Mendeš po čitavoj Evropi, navodno kucao na vrata Sportinga, Dortmunda, Napolija i Čelsija, ali su ga svi odbili.

I dalje vam nije jasno zbog čega?


tagovi

Kristijano RonaldoErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara