(AFP)
(AFP)

Hvan oduševio Holanđane: Postavite kameru da samo njega prati

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 14:16

Ali, ima jedna stvar i koju mu navijači zameraju

Hvan In Bom je jedno od najskupljih pojačanja u istoriji Fajenorda. Neznatno skuplji su bili Ramiz Zeruki (7.200.000), Kvinten Timber (7.400.000), Luka Ivanušec (7.800.000), Ajase Ueda (8.000.000) i David Hancko (8.300.000). Ali, tih 7.000.000 evra uloženih u reprezentativca Južne Koreje polako počinju da se pokazuju kao fantastična investicija.

Samo mesec dana je prošlo od Hvanovog debija za Fajenord, a utisci Holanđana o nekadašnjem vezisti Crvene zvezde su sjajni. Sa Hvanom su stigli i bolji rezultati. U četiri prva kola bez Hvana u timu, Fajenord je pobedio samo jednom i upisao tri razočaravajuća remija protiv Groningena, Viljema i Sparte. Sa Hvanom u timu je učinak obrnut: Tri pobede i remi protiv NEC-a. U Ligi šampiona je debitovao u porazu od Leverkuzena, a igrao je kasnije u pobedi nad Đironom.

Izabrane vesti

Vezista iz Južne Koreje se za samo mesec dana namentuo kao jedan od lidera na terenu. Odmah je od strane proglašen za igrača meseca. U pretprošlom kolu protiv Tventea je upisao prvenac, a u prošlom protiv Go Ahed Iglsa (5:1) i prvu asistenciju u dresu Fajenorda. Nije bio igrač utakmice pored Ibrahima Osmana koji je upisao gol ili dve asistencije, ali se zajedno sa njim našao u idealnom timu 8. kola Eredivizije. Stručnjaci u Holandiji su oduševljeni Hvanovim izdanjima.

“Uživanje je gledati ga. Mogli biste da postavite kameru koja će samo njega da prati na terenu s obzirom koliko je aktivan i koliko učestvuje u igri. Pogledajte prošli meč. Kreirao je pet šansi saigračima. Pretrčao je 12,46 kilometara što je najviše od svih na terenu. Imao je 73 trka visokog intenziteta po čemu je takođe prvi u ekipi. Šta još možete da tražite od njega?”, rekao je u studiju ESPN-a Marsijano Vink, bivši holandski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Ajaksa, Đenove, PSV Ajndhoven...

Prijatno je iznenađena i Fajenordova legenda i nekada sjajan napadač Pjer van Hojdonk.

“Pogledajte kako ga je prihvatila grupa. Činjenica je da sve lopte ide ka njemu. Čim Timber ili Hancko prime loptu, odmah gledaju gde je Hvan. Saigrači imaju ogromno poverenje u njega. Sa druge strane, lepo je što ima dobar šut i što ga koristi”, rekao je Van Hojdonk.

Međutim, ima i jedna stvar koju navijači zameraju Hvanu. Tačnije, pozivaju na oprez. Vezista je u oba prethodna kola dobio po žuti karton. Ako ovako nastavi, brzo će akumulirati žute kartone i mogao bi u drugom delu sezone često da odsustvuje zvog suspenzija. Prva supenzija ide posle pet žutih, druga posle četiri, treća posle tri itd…


tagovi

Hvan In Bom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara