Ivan Perišić (©Reuters)
Ivan Perišić (©Reuters)

Holanđani oduševljeni: Perišić kao Tadić u Ajaksu, impresionira njegov pobednički mentalitet

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 12:23

Sipaju pohvale na račun Hrvata…

Bog i batina bio je Dušan Tadić u Ajaksu, do pred sam kraj boravka na Johan Krojf areni su mu se klanjali. Kada su pomislili da je u njemu problem, da on koči igru – grdno su se prevarili. Sistem je truo, to se vidi i po njegovom odlasku u Fenerbahče.

Ajaks protekle dve sezone nije bio šampion. Fajenord mu je skinuo krunu, da bi potom primat preuzeo PSV. Klub iz Ajndhovena se sa Peterom Bošom lani prošetao kroz ligu, a i ove sezone teroriše rivale. Šest utakmica – šest pobeda, uz prosek od skoro četiri pogotka po meču. Nedavno je angažovao i Ivana Perišića, a u Holandiji očekuju da Hrvat na Filips stadionu bude značajan kao što je Dušan Tadić bio za vreme boravka u Amsterdamu.

Izabrane vesti

Odradio je tek koji trening, ali je već kupio stručni štab PSV-a. Zalaganjem i radnom etikom. Ukratko, stvarima koje su ga toliko dugo održale u vrhu svetskog fubdala.

“Njegov pobednički mentalitet me impresionirao. Drugi momci bi trebalo da gledaju Ivana i da uče od njega. On pokazuje šta je potrebno da dođete do vrha”, obasuo je Peter Boš komplimentima Ivana Perišića.

Sipaju pohvale i holandske kolege na račun hrvatskog krila, iako ga još nisu videle na delu…

“Svi u PSV-u su oduševljeni njegovom fizičkom spremom. Odmah je izrazio želju da trenira s rezervnim timom, dobio je dozvolu i momentalno se priključio treninzima. Sam je insistirao, želeo je da bude deo ekipe. Perišić ima ogromno iskustvo i posvećen je sportu na visokom nivou, baš kao što je to bio Dušan Tadić u Ajaksu. Takvi igrači su neophodni za ekipu. Sve još mora da potvrdi na terenu, ali uskoro će se i to dogoditi”, piše Voetbal International.

Ivan Perišić bi debitantski nastup za PSV mogao da upiše ovoga vikenda, u subotu, na gostovanju Vilemu Drugom.



tagovi

PSV AjndhovenIvan PerišićDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara