Hit Bundeslige može da ide za samo 18.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 19:55

Štutgart se ništa ne pita

Strašan posao napravio je Štutgart kada je pre tri i po godine pazario Enca Mijoa (22) od Monaka za 1.750.000 evra. Gotovo da niko u to vreme nije ni čuo za momka koji je odigrao svega 113 minuta za prvi tim Kneževa, međutim Nemci su verovali u potencijal tada 19-godišnjeg Francuza i to im se isplatilo.

Nakon što su ga istrpeli maltene pune tri godine, došlo je vreme za naplatu. Mijo je eksplodirao početkom 2024. i bio jedan je od najzaslužnijih igrača za Štutgartovo drugo mesto prošle sezone, a u novu je ušao u istom ritmu - na uvodnih devet mečeva postigao je pet golova i namestio dva.

Izabrane vesti

Logično, apsolutni je hit Bundeslige.

Sve to učinilo je da cena ovog ofanzivca skoči za čak 12.000.000 evra u odnosu na maj mesec. Tako ga sada procenjuju na 42.000.000, ali Švabe, na njihovu žalost, neće moći da inkasiraju pomenutu cifru kada ga budu prodavali, jer prilikom produženja ugovora, u januaru mesecu, klub je prihvatio izlaznu klauzulu od 18.000.000 evra.

Ovu informacfiju plasirao je večeras Florijan Pletenberg, nagovestivši na taj način vrlo izvesnu otimačinu za mladog francuskog internacionalca.

Enco Mijo najbolje se snalazi na mestu ofantivnog veziste, kao klasična 'desetka', a može da bude veoma nezgodan i kao krilni napadač. Izuzetnu partiju pružio je prošlog meseca protiv Borusije iz Dortmunda, kada je u pobedu Štutgarta od 5:1 ugradio dve asistencije i gol.

Do sada je u dresu nemačkog kluba odigrao 79 mečeva, postigao 15 i nemastio 16 pogodaka.

Štutgart predstojećg vikenda igra protiv Bajerna u Minhenu, potom ide u Torino na megdan Juventusu, dok krajem idućeg meseca dolazi u Beograd na meč sa Crvenom zvezdom.


tagovi

Enco Mijo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara