Golden boy: Uskoro dobijamo najboljeg mladog igrača planete, Pavlović u finalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 21:18

Prvi favorit Lamin Jamal, Pari Sen Žermen i Mančester junajted sa po trojicom predstavnika

Ko će biti novi Zlatni dečko?

Tradicionalni izbor Tutosporta za najboljeg mladog igrača planete za 2024. godinu ulazi u samu završnicu. Italijanski list izbacio je listu na kojoj je 20 finalista, a među njima je i nesuđeni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović, prvotimac Bajerna iz Minhena.

Izabrane vesti

Prvi favorit po mnogima jeste Lamin Jamal, šampion Evrope sa Španijom i jedan od najatraktivnijih igrača današnjice. Barselonu uz njega predstavlja Pau Kubarsi.

Dva kluba sa po trojicom finalista su Pari Sen Žermen i Mančester junajted. I to su Žoao Neves, Dezire Due i Voren Zair Emeri, odnosno Alehandro Garnaćo, Kobi Mejnu i Leni Joro. Po dvojicu u najužem izboru imaju i Bajern (uz Pavlovića tu je Matis Tel), Mančester Siti (Riko Luis i Savio), a po jednog Ajaks (Jorel Hato), Borusija Dortmund (Džejmi Bajno Gitens), Juventus (Kenan Jildiz), Valensija (Kristijan Moskera), Kristal Palas (Adam Vorton), Real Madrid (Arda Guler), Salcburg (Oskar Gluh) i Porto (Samjuel Omorodion).

U glasanju će učestvovati 50 fudbalskih fudbalskih stručnjaka i svaki će moći da glasa za petoricu igrača po sistemu - 10 bodova za prvo mesto, sedam za drugo, pet za treće, tri za četvrto, jedan bod za peto.

Pobednik će biti proglašen na svečanost koja će biti organizovana u Torinu 16. decembra...

Podsetimo, prethodni pobednik bio je Džud Belingem, dok su dve godine pre njega ovo priznanje dobijali fudbaleri Barselone - Gavi i Pedri. Ukoliko Jamal bude proglašen za najboljeg za 2024. biće to peti Španac, odnosno četvrti igrač Barse s laskavim priznanjem u rukama.

Pre Gavija i Pedrija pobednici su bili Sesk Fabregas 2006. godine i Isko 2012.

Evo svih laureata:

Pre nego što dobijemo Zlatnog dečka za 2024. godinu biće poznato ko je najbolji igrač planete za prošlu sezonu, to jest osvajač Zlatne lopte. Ta ceromonija na programu je 28. oktobra, a favorit je Brazilac Vinisijus Žunior.


tagovi

Golden Boj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara