Omri Glazer (©AFP)
Omri Glazer (©AFP)

Glazer 20 minuta kao na Etihadu, pa potonuo posle psihološke bitke sa Retegijem

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 22:46

Golman Crvene zvezde odlično ušao u meč, ali nije mogao da spreči ubedljiv poraz Izraela u Udinama

Imao je Omri Glazer u prvoj sezoni na golu Crvene zvezde nekoliko fantastičnih partija, a uprkos porazu (1:3) jedna od najboljih bila je protiv Mančester Sitija na Etihadu. Posebno u prvom poluvremenu, kad je Izraelac delovao poput hobotnice i svojim odbranama pomogao ekipi da na odmor ode sa golom prednosti. Činilo se da bi nešto slično Glazer mogao da prikaže večeras u Udinama na golu nacionalnog tima u susretu sa Italijom, međutim, posle dve sjajne odbrane Retegiju i jedne Tonaliju, doživeo je potop.

Azuri su slavili sa 4:1, a seriju golova započeo je Mateo Retegi iz penala u 41. minutu. Bilo je to psihološko nadmudrivanje napadača Azura i golmana Izraela. Sporo se kretao Retegi ka lopti, Glazer ga čekao, ali je Italijan bio mudriji. Šutirao je u gornji levi ugao golmanovog gola, a Izraelac ostao na sredini...

Izabrane vesti

Uprkos tome što će Italiju napustiti pune mreže, Glazer je uspeo da podigne nivo u odnosu na izdanja koja je imao u poslednje vreme na golu Crvene zvezde i reprezentacije. Iako je još triput savladan po povratku sa odmora, ne može se kriviti ni za jedan od tih golova. A postigli su ih Đovani Di Lorenco (dva) i Davide Fratezi.

U 66. minutu Mohamed Abu Fani je posle nesigurne intervencije Vikarija na centaršut uspeo da smanji zaostatak Izraela na 1:2, ali nijednog trenutka tokom večerašnje utakmice pobeda Italije nije se dovodila u pitanje.

Za utakmicu na stadionu na kojem se svojevremeno nametnuo kao trener za veće klubove od Udinezea Lučano Spaleti je izvršio tri promene u odnosu na duel sa Belgijom. Iz startne postave izostali su Donaruma, Pelegrini i Rići, dok su umesto njih zaigrali Vikario, Fađoli i Raspadori. Pre četiri dana u Rimu Azuri su imali 2:0 na poluvremenu, ali su morali da se zadovolje bodom. Ovaj put su uspeli ne samo da sačuvaju prednost, već i da je uvećaju, pa je selektor imao prostora i da ukaže šansu dvojici debitanata.

U 74. minutu na teren je istrčao sin čuvenog Paola Maldinija, Danijel, dok je pet minuta pre kraja umesto Retegija zaigrao 24-godišnji dvometraš Lorenco Luka. Bio je to povod za oduševljenje na tribinama, pošto je reč o napadaču Udinezea.

Nažalost, broj gledalaca na stadionu Friuli nije bio u punom kapacitetu pošto je duel Italije i Izraela proglašen utakmicom visokog rizika zbog prilično zategnutih političkih odnosa između te dve države u poslednje vreme. Na terenu, a i van njega, sve je, ipak, prošlo bez bilo kakvih incidenata.

Sa ovom pobedom Italija se značajno primakla četvrtfinalu Lige nacija. Dovoljno joj je da ne izgubi od Belgije u novembarskom okršaju, pa da rasterećena rezultatskog pritiska ugosti Francusku. Izralecima je ovo bio četvrti poraz u isto toliko susreta, što je i moglo da se očekuje s obzirom na sastav grupe.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA – 4. KOLO

Ponedeljak

GRUPA 2

Italija - Izrael 4:1 (1:0)

/Retegi 41p, Di Lorenco 54, 79, Fratezi 72 - Abu Fani 66/

Belgija - Francuska 1:2 (1:1)

/Openda 45+3 - Kolo Muani 35p, 62/



tagovi

Omri Glazerfudbalska reprezentacija Italijereprezentacija IzraelaLiga nacija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara