Solomon protiv Reala (© Reuters)
Solomon protiv Reala (© Reuters)

Fulam završio pojačanje iz Šahtjora: Obezbedio se kad Karvaljo ode u Liverpul

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 18:45

Izraelac Manor Solomon do 2027. na Krejeven kotidžu

Tete je otišao u Lion, Vinisiju Tobijas u Real Madrid, a još jedan fudbaler Šahtjora će iskoristiti činjenicu da u Ukrajini nema fudbala usled rata sa Rusijom da se oproba na teritoriji Zapadne Evrope. Rudare uskoro napušta Manor Solomon kako bi od jeseni zaigrao u Premijer ligi.

Nova destinacija izraelskog ofanzivca biće London, u narednoj sezoni biće član Fulama. Ekipa Marka Silve je pred promocijom u elitni rang i samo se čeka da matematički obezbedi povratak u najjače takmičenje na Ostrvu, a u međuvremenu je osigurala prvi potpis. U pitanju je 22-godišnji levikrilni napadač, dokazan i na mečevima Lige šampiona, čiji transfer se privodi kraju.

Izabrane vesti

Fulam će Šahtjoru uplatiti oko 7.500.000 evra, dok će Ukrajincima pripasti i 15 odsto od naredne prodaje fudbalera koji je pre tri godine stigao u Ukrajinu iz Makabija iz Petah Tikve, dao 22 i namestio šest golova na 106 mečeva. Njegova najveća preporuka bili su susreti Lige šampiona sa madridskim Realom iz takmičarske 2020/21, kad je na oba duela dao po gol. U međuvremenu se ustalio u reprezentaciji Izraela i zaslužio transfer. Naročito posle neizvesne sudbine sportskih dešavanja u Ukrajini usled ratnih dejstava na području te države.

Manor Solomon je ušao u proces za dobijanje radne dozvole za ulazak u Veliku Britaniju, očekuje se da taj posao bude rešen do 1. jula, kad bi trebalo da potpiše ugovor do 2027. Na njemu su radili menadžeri Pini Zahavi i Šlomi Ben Azra.

Solomon je na Krejven kotidžu projektovan kao zamena za Fabija Karvalja. Mladi Portugalac (19 godina) je prerastao sredinu i njegov transfer u Liverpul je već utanačen. Trebalo je još tokom zime da bude ozvaničen, ali tad je stigao Luis Dijaz iz Porta i Jirgen Klop je procenio da nema potrebe žuriti, ali je nastavio da insistira na dolasku momka koji je, uz Aleksandra Mitrovića, najuticajniji za izvestan plasman Fulama u Premijer ligu i to će se desiti na leto.

A onda srpski napadač dobija novog saradnika u ofanzivi.


tagovi

Manor SolomonFabio KarvaljoFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara