Francuzi slomili vrat srpskim kadetima: Igrao se Zidanov sin...

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.19. | 18:53

Galski Petlovi trijumfom u Staroj Pazovi (1:0) stigli nadomak plasmana na EP

Kadetska reprezentacija Srbije šansu za plasman na Prvenstvo Evrope moraće da potraži u poslednjem meču protiv Švedske. Francuzi su danas u Staroj Pazovi demonstrirali silu i samo zahvaljujući spletom okolnosti nisu slavili ubedljivije. Na kraju je bilo 1:0 za Galske Petlove, koji su u većem delu meča držali za vrat selekciji Milana Kuljića.

Zanimljivo je da je za selekciju Francuske igrao sin Zinedina Zidana, Teo. Poput slavnog oca nosio je deserku i ostavio više nego solidan utisak.

Izabrane vesti

Francuzi su do gola stigli već u sedmom minutu. Posle prodora Mdentdea i povratne lopte odlično je reagovao Mboku i pogodio dalji ugao srpskog gola.

Evidentno je bilo da su Francuzi, nakrcani tamnoputim igračima, bili fizički dominantniji. Naša selekcija je pokušavala preko prekida da uradi nešto više. U dobrom delu meča napadač Baić je bio odsečen.

Pokušao je selektor Kuljić ubacivanjem Čolića, Bačanina i Cvetičanina da promeni nešto više. Nije vredelo. Galski Petlovi su se branili učestalim napadom. U nekoliko navrata spašavao nas je golman Stanković (sin Dejana Stankovića), dok je u 82. minutu Ruter uzdrmao prečku našeg gola.

Francuzi imaju šest bodova i trijumfom protiv Slovačke u poslednjem kolu obezbediće učešće na Prvenstvu Evrope. Srbija moa da savlada Švedsku i nada se da će se naći među četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

KVALIFIKACIJE ZA EP, U17 - 2. kolo:

GRUPA 8

Petak

Slovačka - Švedska 0:0
Francuska - Srbija 0:1 (0:1)
/Mbuku 7/

 


tagovi

Mateja BačaninIlija Babalj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara