Niko Gonzalez (©AFP)
Niko Gonzalez (©AFP)

Fiorentina ima na stolu 34.000.000 evra za igrača sa kojim ne zna šta da radi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 02:23

Dani velikih odluka u Firenci

Gori fudbalerima Lestera sve više pod nogama posle novog poraza, četvrtog u minulih pet utakmica. Dva boda od zone ispadanja, eliminisan u Liga kupu uz tesan prolaz u FA kupu preko Džilingema nije nešto što su na King Pauer stadionu želeli uoči sezone. Nisu ni povrede mazile Lisice proteklih nedelja i baš zbog skraćene rotacije Brendan Rodžers se opredelio da u januaru pojuri pojačanja.

Kako javlja dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka di Marcio, Lester je dostavio Fiorentini ponudu tešku 34.000.000 evra za krilnog napadača Nikolasa Gonzaleza. Argentinac dane provodi u oporavku butnog mišića, a upravo zbog povreda ove sezone nije igrao mnogo. Tek nešto više od 400 minuta na terenu, gde čak i nije imao loš učinak sa pet golova u jedanaest utakmica. Doduše, dva od tih pet upisao je protiv Hartsa u Ligi konferencija.

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (2,10) Roma (3,40) Fiorentina (3,90)

Iako nije jedina meta, Lester u Gonzalezu vidi potencijal koji bi mogao da pomogne klubu da izbori opstanak u Premijer ligi i omogući dalji napredak. No, Vinćenco Italijano nije mogao previše da računa na njega i to najviše bode oči. Umesto da u svojoj drugoj sezoni na stadionu Artemio Franki bude nosilac, njega su povrede potpuno izbacile iz koloseka.

Upravo zato, piše Di Marcio, čelnici Fiorentine ne znaju šta da rade sa Gonzalezom. Ponuda od 34.000.000 evra nije loša, a da je zdrav mogao bi da vredi i mnogo više. Opet, u klubu ne znaju da li da rizikuju dalje sa njim i čekaju ga ili da uzmu siguran novac koji je svakako viši od uloženog.

Gonzalez je u Firencu stigao leta 2021. iz Štutgarta u poslu vrednom 27.000.000 evra sa bonusima. Tokom prve sezone u ljubičastom dresu imao je devet golova i osam asistencija, sada je veći deo vremena proveo u terapijama, nego na terenu.

Dok se čeka konačni odgovor na ponudu iz Lestera, Fiorentina takođe gleda ka mogućim zamenama, među kojima se pominju Džeremi Boga, Abdelhamid Sabiri i Josip Brekalo. Gonzalez nije jedina meta Lestera, ali je visoko na listi želja.


tagovi

Nikolas GonzalesZimski prelazni rok 2023FjorentinaLester

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara