Fernando Gago (BocaJrsOficial)
Fernando Gago (BocaJrsOficial)

Fernando Gago se vratio kući posle pet godina da ugasi požar

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 04:08

Bivši fudbaler Reala ponovo na mestu gde je za njega sve počelo...

Dileme već neko vreme nije bilo, a od ovog jutra je i zvanično: Fernando Gago je novi trener Boke. Doskorašnji strateg Čivasa predstavljen je na Bombonjeri na kojoj bi trebalo da se zadrži do decembra 2025. godine kada će isteći predsednički mandat Huana Romana Rikelmea na čije se poziv i odazvao.

Mladi argentinski stručnjak tako se vratio u klub u kojem je ponikao i čiji je deo poslednji put bio pre nešto više od pet godina. Tada kao igrač, sada pak u potpuno drugačijoj ulozi, da pomogne Boki, koja prolazi kroz veliku krizu.

Izabrane vesti

Posle 17 rundi nalazi se na 10. poziciji sa 24 poena, 12 manje od vodećeg Veleza. Dijego Martines je posle poraza od Belgrana, trećeg vezanog u prvenstvu, dobio otkaz, Boka se u međuvremenu vratila na pobednički put protiv Argentinos Juniorsa, a na Gagu će biti da je na tom putu i zadrži.

"Danas sam postao trener kluba u kojem sam odrastao. Uradiću sve što je u mojoj moći da oformim tim koji će se takmičiti u svim takmičenjima u kojima igra", poručio je Gago na zvaničnoj promociji.

On je u Boku stigao iz Čivasa sa kojim se nije rastao na najlepši način. Meksički klub, u koji je stigao u januaru ove godine, nije bio raspoložen za rastanak, ali je Gago imao izlaznu klauzulu u iznosu od 1.500.000 dolara, koju je na kraju iskoristio kako bi se vratio kući.

"Uveren sam i znam da sam postupio ispravno. Razumem njihovo mišljenje, ali mislim da sam postupio na pravi način, imao sam klauzulu, koju je klub tražio, i iskoristio sam je. Vraćam se kući i zbog toga sam veoma srećan i uzbuđen".

Na pitanje kako bi trebalo da izgleda njegova Boka, Gago je kratko odgovorio.

"Biće to tim koji traži loptu, napada i dobija utakmice".

Bivši fudbaler Reala, Rome i Valensije napomenuo je da niko neće imati zagarantovano mesto u timu, već će morati da ga zaradi.

"Pričao sam sa timom grupno, individualne razgovore obavljaćemo u hodu, iz dana u dan. Plan je isti, ko god je zdrav moći će da igra. Bez obzira na njihovo ime, ko bude najviše trenirao će igrati i tako ćemo graditi tim svake nedelje", zaključio je Gago.

On će debitovati 20. oktobra na gostovanju Tigreu u 18. kolu argentinskog šampionata.


tagovi

Fernando GagoBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara