Andrija Maksimović (Star sport)
Andrija Maksimović (Star sport)

Falk: Maksimović bliži Liverpulu nego Dortmundu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 14:39

Zvezdin biser postaje svakodnevna tema u Nemačkoj

Andrija Maksimović je jedna od najvrelijih tema među nemačkim transfer insajderima prethodnih dana.

Nakon Florijana Pletenberga i Patrika Bergera sa Skaja, koji su prethodnih dana objavili potvrde o interesovanju Borusije Dortmund za Zvezdinog bisera, danas se javio i verovatno najpoznatiji nemački novinar za transfer tržište Kristijan Falk iz Bilda.

Izabrane vesti

I on tvrdi da je Borusija zagrejana za Maksimovića, ali da polako gubi trku od Liverpula.

„Dortmund vidi Maksimovića kao jednog od najvećih dragulja fudbala, kao što je video Bajno Gitensa. Ali, u ovom trenutku to interesovanje nije toliko konkretno da planiraju kupovinu. Liverpul i neki drugi zainteresovani klubovi su mu možda bliži. U Dortmundu i dalje traju diskusije o Maksimoviću, ali još to nije vrela tima. Videćemo kako će engleski klubovi da priđu ovoj temu, ali Borusija trenutno nije u pol poziciji za njegovo dovođenje“.

Da podsetimo na informaciju od pre tačno godinu dana da je Borusija slala skaute u Beograd da gledaju Maksimovića. I da joj je verovatno od tada na radaru. Nedavno je Florijan Pletenberg sa Skaja javio da je Borusija zainteresovana za Maksimovića, a njegov kolega Patrik Berger dopunio informaciju saznanjem da ga Zvezda neće prodati ispod 15.000.000 evra. Očigledno da je mladi vezista skrenuo ozbiljnu pažnju velikih evropskih klubova. Na neki način se idealno uklapa u Borusijinu transfer politiku.

Podsetimo da se Borusija prethodnih godina profilisala kao idealna sredina za razvoj mladih talenata Iako joj je klupska kasa puna, Borusija retko plaća za transfere kao konkurencija u vidu ostalih evropskih bogataša. I dalje joj je najskuplja kupovina Usman Dembele iz Rena 2016. godine za 35.000.000 evra.

Ali, se ne libi da uloži u tinejdžere. Džud Belingem je Birmingemu plaćen 30.500.000 evra, Džejdon Sančo je došao iz Mančester Sitija za 20.590.000 evra, Karim Adejemi iz Salcburga za 30.000.000, a Erling Haland iz istog kluba za 20.000.000 evra... Svi su napravili ogroman napredak na Vetsfalenu i kasnije prodati za mnogo veći novac. 

Maksimović je definitivno skrenuo pažnju Borusijinih skauta, ali bi ulazak premijerligaša u trku mogao da podigne cenu i izbaci nemački klub iz dalje licitacije. Liverpul je već kupovao na Marakani kada je angažovao Marka Grujića i očigledno da pažljivo prati ovdašnje tržište igrača. Specijalizovani italijanski portali pišu da situaciju prati i Juventus čiji lovci na talente su takođe dali najbolje ocene u skauting izveštaju o Maksimoviću.

Nakon dugo vremena, veliki i bogati klubovi iz ’liga petice’ gledaju u pravcu beogradske Marakane.


tagovi

Andrija Maksimović

Obaveštavaj me

Dortmund
FK Crvena zvezda
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara