Aleksandar Vukotić i Nikolas Agrafiotis (©AFP)
Aleksandar Vukotić i Nikolas Agrafiotis (©AFP)

Dvometraš iz Vrnjačke Banje i Srbin iz Holandije čuvaju Ven u Cvajti

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 13:53

Tim iz Visbadena posle remija 2:2 sukobljava se sa Regenzburgom u revanšu baraža za poziciju u drugoj ligi Nemačke

Dvojica srpskih fudbalera aduti su tima iz Visbadena u borbi za očuvanje statusa drugoligaša. Aleksandar Vukotić i Nikolas Agrafiotis, prvotimci Vena, sukobljavaju se sa Regenzburgom u revanšu baraža za popunu Cvajte (20.30). Prvu duel okončan je 2:2 u gradu na Dunavu.

Remijem u prvoj utakmici protagonisti su produžili nizove bez pobeda. Dok Ven nije slavio u 11 prethodnih takmičarskih utakmica - tri remija, osam poraza - ekipa iz istočne Bavarske ima sedam takmičarskih utakmica u nizu bez trijumfa - četiri remija, tri poraza. Ekipama je potrebna pobeda da bi odredile 18. člana Cvajte za narednu sezonu, kako bi izbegli eventualnu penal lutriju.

Izabrane vesti

Vukotić je u Ven stigao prošlog leta iz belgijskog Beverena, gde je prethodno proveo pet godina i bio kapiten, a ujedno i najskuplje pojačanje kluba koji ga je 2018. platio 350.000 evra Krupi iz Bosne i Hercegovine. Štoper visok 202 centimetara iz Vrnjačke Banje odigrao je ove sezone 30 mečeva za ekipu iz Visbadena i postigao dva gola.

20.30: (2,00) Ven (3,45) Jan Regenzburg (3,80)

U međuvremenu, zimus mu se pridružio Agrafiotis iz redova holandskog Ekscelziora. Napadač rođen u Holandiji od oca Grka i majke Srpskinje igrao je svojevremeno za mlađe kategorije selekcije Srbije, a od dolaska u Ven na 13 susreta je postigao jedan pogodak.

Prošlog leta Ven je promovisan u Cvajtu i nijednom nije bio u zoni direktnog ispadanja. Ipak, u 31. rundi je skliznuo su na 16. mesto, gde je i završio sezonu, samo jedan poen ispred Hanze koja je direktno ispala u treći rang.

Skor tima iz Visbadena protiv Regenzburga govori protiv Vena. Crveno-crni nisu pobedili rivala u sedam takmičarskih utakmica - tri remija, četiri poraza. Sve u svemu, slavili su samo jednu pobedu u 13 poslednjih dvoboja između dva tima.

S druge strane, tokom zimske pauze, neko ko je želeo da se kladi na promociju Jan Regenzburga u Cvajtu verovatno ne bi mogao da računa na veliki dobitak. Die Rotosen je dominirao u Trećoj ligi i očekivalo se da bez problema osigura direktan ulazak u viši rang.

Ono što se dešavalo u drugoj polovini sezone teško je objasniti. Regenzburg je neviđenim padom na proleće ne samo izgubio direktnu promociju, već je uspeo da se sačuva na trećem mestu sa jednim bodom prednosti u odnosu na Dinamo Drezden. Jan nije pobedio u sedam proteklih takmičarskih utakmica.

U prvoj utakmici baraža regenzburg nije bio u stanju da održi kompaktnost odbrane iz prve polovine sezone. Vođstvo od 1:0 je prvobitno izgubljeno pre nego što je najbolji strelac Dominik Koter, koji je bio najbolji igrač ekipe u sezoni sa 10 golova i 11 asistencija, barem izjednačio rezultat na 2:2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

CVAJTA, BARAŽ ZA POPUNU - REVANŠ MEČ

Utorak

20.30: (2,00) Ven (3,45) Jan Regenzburg (3,80), prvi meč 2:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaAleksandar VukotićNikolas AgrafiotisJan RegensburgVen Visbaden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara