Vilijan Arao (©Reuters)
Vilijan Arao (©Reuters)

Dva minimalca za finale: Flamengo brani krunu u prvenstvu Karioka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 02:15

Crveno-crni i u drugom meču plej-ofa pobedili Vasko sa 1:0. Gol odluke postigao je Arao u 54. minutu

Prvi finalista plej-ofa brazilskog šampionata Karioka je Flamengo. Četa portugalskog stručnjaka Paola Souze je u oba meča bila bolji od ljutog rivala Vasko da Game sa po 1:0.

Gabrijel Barbosa Gabigol je bio jedini strelac u prvom meču, dok je u revanšu na Marakani plasman u borbu za trofej Flamengu potvrdio iskusni vezisza Vilijan Arao. On je u 54. minutu posle jedne duge akcije i gužve u šesnaeatercu bio najprisebniji i sa sedam, osam metara overio plasman u finale.

Izabrane vesti

U dobro popunjenoj Marakani, Flamengo je potvrdio ulogu favorita protiv drugoligaša. Moreplovci u u velikoj krizi, pa će drugu godinu zaredom da igraju Seriju B koja kreće početkom narednog meseca. Imao je Vasko svoje šanse, Ranijel i Ze Garbijel su pretili, ali je Ugo Souza i drugi put ostao nesavladan na kultnom stadionu.

23.55: (3,20) Botafogo (3,00) Fluminense (2,30)

Rival Flamengu u finalu Karioka biće poznat naredne nedelje. Botafogo i Fluminense još nisu odigrali ni prvi duel polufinala, zbog učešća Flua u kvalifikacijama za Kopa Libertadores. Prvi meč na programu je naredne noći.

Flamengo je vladar Rio de Žaneira poslednje tri godine i mogao bi do četvrte vezane krune što mu dosad nikada nije uspelo, kao ni ostalim ekipama u prvenstvu Karioka.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

Flamengo – Vasko da Gama 1:0 (0:0) /prvi meč: 1:0/

/Arao 54/

Ponedeljak

23.55: (3,20) Botafogo (3,00) Fluminense (2,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaFlamengoVasko da GamaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara