Siniša Dobrašinović (©Starsport)
Siniša Dobrašinović (©Starsport)

Dobrašinović: Zlatan remi na TSC areni, ali mogli smo i da prelomimo…

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 13:05

Novopazarci dopisali sedmi bod u tri vezana okršaja sa predstavnicima Srbije u evropskim kupovima

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Vojvođanska turneja krenula je baš dobro po Pazarce, a malo je nedostajalo da bude i savršeno. Bod protiv TSC-a na severu Bačke (1:1) u 13. rundi Mozzart bet Superlige označio je nastavak niza započetog domaćim trijumfima nad Vojvodinom (3:1) i Čukaričkim (1:0), pa je raspoložena četa Siniše Dobrašinovića stigla u Novi Sad. Ne, nije u pitanju slavljenički koktel kod šefa struke, čija porodica delom živi u Srpskoj Atini, već transfer u trening bazu do srede i spuštanja do juga Banata, gde Pazarce u šesnaestini finala Kupa čeka pančevački Železničar.

Izabrane vesti

Kada je Uroš Lazić u nedelju uveče na TSC areni u 57. minutu pogodio za 0:1, posle brze akcije Adema Ljajića i Mitra Ergelaša, mnogima su pred očima bile ejdetske slike. U prvom prošlosezonskom odmeravanju snaga na istoj lokaciji, tadašnji adut Pazaraca Zoran Danoski bio je precizan u gotovo istom periodu (56. minut), ispostaviće se za konačni minimalac. Da se igra 80 minuta, priča bi se najverovatnije ponovila, ali utakmica traje deset minuta duže.

A u poslednjih deset sinoćnih minuta u Bačkoj Topoli umalo potpuni preokret. Posle izjadnačenja sa potpisom Uroša Milovanovića u 83, pet minuta kasnije Miloš Vulić imao je penal i šansu da TSC dovede nadomak željenog ishoda. Golman gostiju Nikola Mirković sjajnom reakcijom potrudio se da nekadašnjem vezisti Crvene zvezde pokvari ukus vikenda na izmaku.

Strateg Novog Pazara remiju na bunjištu jedinog predstavnika Srbije u Ligi Evropa dodaje i prefiks.

"Zlatan bod. Zadvoljan sam, a trebalo bi da budu i igrači. Moji momcu su dali sve od sebe. TSC je godinama među najboljima u Srbiji, nije lako tamo uzeti bod. Bilo je otvoreno, uz dosta šansi na obe strane. Mogli smo kod 1:0 da završimo posao, da bi pred kraj primili gol i imali penal protiv nas. To što smo promašili, Mirković je nadoknadio odbranom jedanaesterca. Realno se završilo, iako smo bili jako blizu čitavog plena", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Ne zeli nijednog momenta da umanji vrednost izvedbe domaćina, koji je još nekoliko puta ozbiljno pretio Mirkoviću.

"Nismo došli da se branimo. Ja ne znam drugačije, osim da idem na pobedu. Nisam trener koji mnogo voli da se oslanja na kontre, ali ih treba koristiti. Želim da se, ako može, pritiska, da se kreira, da napade gradimo od golmana, da to liči na nešto. To volim! U Bačkoj Topoli smo videli od svega po malo. Možda je bilo situacija kad smo se spuštali u niski blok, ali nas je kvalitet protivnika primorao na takav stav. S druge strane, imalo je momenata sa njima u niskom bloku, kad smo izlazili visoko i kreirali šanse. Protiv ovakvog rivala, bod je pozitivan u svakom smislu. Jos više će da nam pomogne da verujemo da smo na dobrom putu, kao što jesmo", samouvereno će Dobrašinović.

Desni bek Uroš Lazić nastavio je da igra na visokom nivou i na polovini rivala, dok je Adem Ljajić pravovremenim rešenjima ubrzao neke opasne napade Novopazaraca. Đinho Đo i Adetunđi Rasak Adešina još jednom su pokazali da su ozbiljan materijal, a Nemanja Milojević je verovatno odigrao najzrelije od dolaska na obale Jošanice i Raške. Mitar Ergelaš je sa klupe u nastavku doneo to što treba…

"Nije u redu da izdvajam, ali bilo je pojedinaca što su odigrali jako kvalitetno. Pre svega, kao tim smo delovali pristojno. Iskreno, još nisam zadovoljan. Još uvek ne igramo kako mislim da možemo i kako bih voleo, ali idemo ka tome. Ovo je posao u koji verujem i mislim da znam da ga radim. Imam igrače koji ne bi trebalo da se zadovoljavaju trenutnim dometima", zatvara poglavlje Siniša Dobrašinović i usmerava misli prema Kupu Srbije i gostovanju u Pančevu.

A, potom, sledećeg vikenda na zaključani Gradski stadion stiže u domaćim okvirima strašni Partizan…



tagovi

Siniša DobrašinovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara