Digla se bura na Ostrvu: Mančester Siti optužen za brojna kršenja finansijskih pravila

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.02.23. | 11:53

Građani na udaru istražnih organa, slučaj prosleđen nezavisnoj komisiji

Dan nakon šokantnog poraza od Totenhema u derbiju (0:1), novi udarac za Mančester Siti. Premijer liga je optužila Građane za navodna brojna kršenja finansijskih pravila, uz saopštenje da je slučaj prosleđen nezavisnoj komisiji.

Optužbe se odnose na finansijske informacije u vezi sa prihodima, detaljima o plaćanju menadžera i igrača, propisima UEFA, profitabilnost i odživosti, kao i na saradnu sa istražnim organima takmičenja.

Izabrane vesti

Prekršaji su načinjeni tokom devet sezona između 2009. i 2018. godine i ima ih više od 100. Premijer liga je u svakoj od tih sezona zahtevala da se obezbede tačne finansijske informacije koje daju istinit i fer uvid u finansijsku poziciju kluba, posebno u pogledu njihovih prihoda (uključujući i sponzorstva), povezanih strana i njegovih operativnih troškova.

Članove te komisija, kojoj je prosleđen slučaj, nezavisni su od Premijer lige, klubova i članova. Imenovaće ih predsedavajući sudskog veća Premijer lige, na osnovu pravila takmičenja. Postupci koji će biti vođeni biće poverljivi, a konačna presuda biće objavljena na zvaničnoj stranici Premijer lige.

Mančester Siti je aktuelni šampion, a trenutno se nalazi na drugom mestu sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Arsenal.

Teoretski, ako bi bio proglašen krivim, Siti bi moga da bude sankcionisan i oduzimanjem bodova, pa čak i izbacivanjem u niži rang takmičenja, mada bi to već iznenadilo. Treba ipak reći da je u pomenutih devet sezona Siti osvojio tri titule prvaka Engleske, jedan FA Kup i tri Liga kupa.


Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara