Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dete od rekorda, Lamin Jamal!

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 21:11

Vunderkind Barselone najbolji mladi igrač na svetu u izboru Frans fudbala

Apsolutno zasluženo i potpuno očekivano, supertalentovani vunderkind Barselone, Lamin Jamal, izabran je za najboljeg mladog fudbalera na planeti!

Dete sa druge planete potpuno je očaralo fudbalsku planetu prošle godine, a večeras je za to dobilo i zvaničnu nagradu u Parizu. Jamal je najbolji mladi igrač na planteti postao sa 17 godina i 107 dana.

Izabrane vesti

Barsin vunderkind iza sebe ima seriju nevoratnih rekorda, sa 16 godina i 57 dana postao je najmlađi igrač koji je dao gol za Španiju, sa 16 godina i 87 dana je postao najmlađi igrač koji postigao gol u Primeri, sa 16 godina i 338 dana je postao najmlađi igrač koji zaigrao na Evropskom prvenstvu, sa 16 godona i 362 dana je postao najmlađi strelac u istoriji EP, sa 17 godina i jednim danom postao je najmlađi osvajač Evropskog prvenstva, a sa 17 godina i 107 dana postao je najmlađi osvajač večerašnjeg Kopa trofeja.

Jamal je iza sebe u najužem izboru ostavio Ardu Gulera iz Real Madrida, Kobija Majno iz Mančester Junajteda, Savinja iz Mančeser Sitija, koji je prošle sezone igrao za Đironu, i saigrača Paua Kubarsija.

Mladi fudbaler je na ceremoniju došao sa majkom, ocem i mlađim bratom, a za nešto više od nedelju dana sa Barselonom će gostovati na stadionu Rajko Mitić u četvrtom klolu Lige šampiona. Lamin se našao u samom vrhu i na izboru za Zlatnu loptu, pošto je zauzeo osmo mesto, ispred fudbalskih veličina kao što su Hari Kejn i Toni Kros.

Foto: AFPFoto: AFP




tagovi

Lamin Jamal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara