Memfis Depaj (Reuters)
Memfis Depaj (Reuters)

Depaj se isplaćuje, Serđi Roberto podsetio da je vezista, Barsa preživela svoju decu

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 19:02

Katalonci naneli Hetafeu treći poraz u tri meča od početka sezone

Nekada su Ronald Kuman i Mičel vodili žestoke borbe u derbijima Barselone i Reala kao igrači, a danas su se našli jedan preko puta drugog kao treneri. Kumanovi Katalonci su savladali Mičelove Madriđane, s tim što ovo nije bio El Klasiko jer je Barsa dočekala autsajdera Hetafe – 2:1.

Posle remija u Bilbau, Barsa nije sebi mogla da priušti novi kiks. A ovaj Mičelov Hetafe je daleko od onog nezgodnog Bordalasovog koji je umeo da tuče i da odoleva fanatičnom borbenošću. Mičelova filozofija za sada ne prolazi pošto je ovo timu iz madridskog predgrađa bio treći poraz u tri meča od početka sezone.

Izabrane vesti

Na gol Barselone se vratio Mark Andre Ter Štegen ali je Ronald Kuman opet nije mogao da računa na neke bitne igrače poput Aguera, Dembelea, Garsije, Pikea, dok je Pedri dobio zaslužen odmor. Serđi Roberto se vratio u vezni red na Pedrijevu poziciju što dovoljno govori o poverenju koje Kuman ima u Pjanića i Kutinja tako da ne treba isključiti njihove transfere u naredna dva dana. I pokazao se to kao dobra odluka jer je Roberto pokazao da nije zaboravio kako se igra u veznom redu. Nekada je bio talentovan vezista ali je silom prilika „prepravljen“ u desnog beka.

Već posle tri minuta igre se ta Kumanova odluka pokazala ispravnom. Depaj i Alba su organizovali brzu akciju po levom krilu, Brajtvajt je propustio loptu na petercu, a Roberto se sjajno ubacio iz drugog plana i završio za vođstvo.

Bila je Barsa bolja i u nastavku ali je primila gol iz jedine šanse Hetafea u prvom poluvremena. Njena deca Sandro Ramirez i Karles Alenja su joj istumbali odbranu, a iskusni napadač je šutem po zemlji iznenadio Ter Štegena koji je mogao bolje da interveniše. 

Posle sporadičnih zvižduka Grizmanu i incijative Katalonaca, opet se zatresla mreža Hetafea. Nakon pola sata igre je De Jong lepom loptom pronašao zemljaka Depaja koji je ušao u kazneni prostor i lukavim udarcem u suprotan ugao nastavio da se isplaćuje. U prvom kolu je imao asistenciju, u drugom doneo bod golom u Bilbau, a danas je, ispostavilo se, prelomio pitanje pobednika na Kamp Nou.

Drugo poluvreme je počelo u znaku Hetafea. Jankto, Mitrović i Alenja su imali dobre šanse ali ih nisu iskoristili. Na drugoj strani je Serđi Roberto bio blizu novog gola. Potom su usledile prinudne izmene Kumana zbog povreda Grizmana i Brajtvajta. Barsa je do kraja uspela da sačuva vođstvo i tri boda.

PRIMERA - 3. KOLO

Petak

Majorka Espanjol 1:0 (1:0)

/Rodrigez 27/

Valensija - Alaves 3:0 (2:0)

/Vas 3, Soler 45+2, Guedeš 60/

Subota

Selta – Bilbao 0:1 (0:1)

/Vilijams 34/

Elče – Sevilja 1:1 (1:1)

/Roko 11 – El Nesiri 40/

Sosijedad – Levante 1:0 (1:0)

/Barenčea 42/

Betis – Real 0:1 (0:0)

/Karvahal 61/

Nedelja

Barselona - Hetafe 2:1 (2:1)

/Roberto 2, Depaj 30 - Ramirez 19/

19.30: (3,00) Kadiz (2,95) Osasuna (2,60)

19.30: (2,65) Rajo Valjekano (3,05) Granada (2,85)

22.00: (1,85) Atletiko Madrid (3,45) Viljareal (4,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Memfis DepajSerđi Roberto

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara