Darijo Srna se vraća u reprezentaciju Hrvatske

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.02.19. | 14:54

Na nagovor Luke Modrića

Vicešampionu sveta pojačanje stiže iz – penzije. Hrvatska je na nogama, pošto se sve glasnije priča o mogućem povratku Darija Srne u reprezentaciju uoči početka kvalifikacionog puta za plasman na Prvenstvo Evrope 2020.

Glavni zagovornik ideje da se nekadašnji kapiten vrati u stoj je sadašnji vođa Vatrenih, Luka Modrić. Prema saznanjima Sportskih novosti, najbolji fudbaler sveta već je kontaktirao Srnu, pokušava da ga nagovori da se ovaj vrati u kockasti dres i kako se može čuti, prvotimac Kaljarija će reći da. Ukoliko se to zaista desi, Darijo Srna će prvi put još od četvrtfinalne eliminacije od Portugalije, na EP u Francuskoj 2006, naći na spisku reprezentacije za koju je odigrao 134 utakmice i postigao 22 gola.

Izabrane vesti

Potreba za pozivanjem Srne javila se onog trenutka kad je postalo jasno da zbog nove povrede Šime Vrsaljko neće biti na raspolaganju selektoru Zlatku Daliću na početku još jednog kvalifikacionog ciklusa. Tako se javila rupa na desnoj strani odbrane, a bivši defanzivac Šahtjora bi mogao da je zakrpi i povede Vatrene ka još jednom velikom takmičenju.

Inače, Hrvati 21. marta igraju sa Azerbejdžanom, a tri dana kasnije sa Mađarskom. U Grupi E su još Vels i Slovačka.

FOTO: Reuters


tagovi

Darijo Srnafudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara