Danilo (©Reuters)
Danilo (©Reuters)

Danilo veran Juventusu još dve godine: On je personifikacija pouzdanosti

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.03.23. | 16:51

Brazilac produžio ugovor sa Torinezima

Duša. Ratnik. Vođa. Personifikacija pouzdanosti.

Tim rečima opisan je Danilo na sajtu Juventusa, u vesti o produžetku saradnje brazilskog defanzivca i torinskog kluba. Po novom ugovoru, zajedno će biti do leta 2025, dve godine duže nego što je prvobitno dogovoreno.

Izabrane vesti

Danilo je u Juve stigao leta 2019. iz Mančester Sitija za 37.000.000 evra. Prethodno je igrao za Real Madrid, Porto, Santos i Atletiko Mineiro, ali najviše nastupa sakupio je u crno-belom dresu - 142. Za to vreme osvojio je Seriju A 2020, Kup Italije 2021. i Superkup 2020.

Od prvog dana u Torinu ima ulogu startera, a s obzirom na to da mu je 31. godina, očekuje se da tako bude barem i sledeće sezone. U tekućoj je Brazilac najproduktivniji od kada je stigao, pošto se tripu upisao u strelce, a ima i tri asistencije.

"Ove tri jednostavne reči opisuju Danila kao igrača, ali pre svega Danila kao čoveka. I u poslednjoj utakmici, derbiju Torina, golom postignutim na kraju prvog poluvremena dokazao je svoje vođstvo", ističu crno-beli i podsećaju da je Danilo jedini uz Filipa Kostića ove sezone nastupio u svakoj od 24 utakmice Juventusa u Seriji A.


tagovi

DaniloJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara