Danijel Đurić režirao senzaciju na Islandu

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.10.24. | 18:31

Vikingur pobedio Serkl Briž u Ligi konferencije – 3:1

Još jedno od čuda evropskog fudbala: Vikingur sa Islanda je ostvario najveću pobedu na međunarodnoj sceni u istoriji kluba!

Ekipa iz Rejkjavika je na svom stadionu pobedila Serkl Briž, predstavnika Belgije, što je daleko najveće ime koje je Vikingur savladao ikada u evropskim kupovima – 3:1.

Izabrane vesti

Do sada je Vikingur imao zabeležene pobede nad Estonija, Velsa, Letonije, a najveći „skalp“ mu je bio poljski Leh. Uz to, tim sa Islanda je imao neverovatnu sreću na žrebu u kvalifikacijama za Ligu konferencije, jer je do grupne faze došao pobedama nad albanskom Egnjatijom, estonskom Florom i Santa Kolomom iz Andore!

U prvom kolu ligaške faze Vikingur je doživeo debakl protiv Omonije na Kipru – 0:4. I verovatno je to uljuljkalo Belgijance, koji su izašli na teren danas kao na izlet. Skupo su to platili...

Režiser istorijske pobede Islanđana bio je – Srbin. Danijel Đurić, od oca Srbina i majke Bugarke, ali reprezentativac Islanda, najpre je mogao da postane tragičar, jer je promašio penal u poslednjem minutu prvog poluvremena, kod rezultata 1:1, ali se iskupio u drugom delu kada je postigao gol za 2:1. Pre toga je bio asistent za prvi gol Vikingura.

Tačku na pobedu stavio je Vatnhamar u 83. minutu.


tagovi

Liga konferencijeVikingurSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara