Brajan Rimer (Reuters)
Brajan Rimer (Reuters)

Danci dobili novog selektora pred gostovanje u Leskovcu

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 12:31

Prvo ih je odbio Solskjer

Nakon više razgovora sa domaćim i inostranim trenerima, Fudbalski savez Danske je izabrao i presekao.

Brajan Rimer je od danas i zvanično novi selektor Danske. Debitovaće u Ligi nacija protiv Španije 15. Novembra u Kopenhagenu, a tri dana kasnije ga čeka okršaj protiv Srbije u Leksovcu. Rimer je potpisao dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Na klupi popularnih Dinamitaša će zameniti Kaspera Hjumlanda koji se povukao nakon prethodnog EP. Kao privremeno rešenje ga je u prethodna dva meseca menjao Lars Knudsen, ali Danci su tragali za nekim konkretnijim rešenjem.

Rimer je slobodan od septembra kada je dobio otkaz u Anderlehtu. Na klupi belgijskog velikana je proveo skoro dve godine na poziv zemljaka Jespera Fredberga, koji je obavljao funkciju direktora u klubu. Nije imao neke zapažene rezultate smenjen je zbog slabijih rezultata u prvenstvu.

Rimer nije prvi izbor Danaca već Ole Gunar Solskjer, ali ih je Norvežanin odbio. Tada je u prvi plan odskočio bivši trener Anderlehta. On nikada nije bio profesionalni fudbaler, ali je strpljivo i pažljivo gradio trenersku karijeru. Od mlađih selekcija u klubovima poput Hvidovrea, Noriča i Kopenhagena do uloge pomoćnika Tomasu Franku u Brentfordu. Četiri godine je bio desna ruka danskom strulčnjaku koji je Brentford uveo u Premijer ligu nakon sedam decenija čekanja. Pre toga je bio pomoćnik i Staleu Solbakenu u Kopenhagenu.

Danci nemaju praksu čestog menjanja selektora, pa su ih u ovom veku vodila samo trojica selektora (Olsen, Hareide i Hjulmand) uz dvojicu vršilaca dužnosti (Jensen i Knudsen) tako da Rimera očekuje stabilan ambijent.

Danska trenutno u Ligi nacija zauzima drugo mesto na tabeli iza Španije i ispred Srbije i Švajcarske. Sa sedam bodova je na pragu plej-ofa i za ostvarenje tog cilja će joj biti dovoljan i bod u Leskovcu.



tagovi

Brajan Rimerreprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara