Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čilavert najavio kandidaturu za predsednika Paragvaja

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.12.20. | 23:35

Slavni golman uplovio u političke vode

Hoze Luis Čilavert saopštio je da će se kandidovati za predsednika Paragvaja na narednim izborima zakazanim za 2023. godinu.

Čuveni golman ovu vest je objavio na društvenim mrežama uz poruku: "Ponosan što sam Paragvajac. Predsednik Čile", i tako je potvrdio ozbiljnost namera koje je nagovestio još sredinom godine.

Izabrane vesti

Nekadašnji čuvar mreže u rodnoj zemlji predstavlja svojevrsnu ikonu i izvesno je da će zahvaljujući uspesima na travnatom tepihu imati veliku podršku, a kao ciljeve je istakao zaustavljanje korupcije u zemlji i borbu za bolje uslove za život svih stanovnika Paragvaja.

Čilavert je tokom bogate karijere osvojio 12 trofeja, tri puta je u izboru FIFA proglašavan za najboljeg golmana sveta (1995, 1997, 1998), a ostao je upamćen i kao fenomenalan izvođač slobodnih udaraca. Na utakmici Veleza protiv Ferokaril Oeste 28. novembea 1999. godine postao je prvi golman u istoriji profesionalnog fudbala koji je postigao tri gola na jednoj utakmici, a sva tri gola postigao je sa bele tačke.

Ovom odlukom nekadašnji čuvar mreže postao je još jedan u nizu čuvenih fudbalera koji su zakoračili u politiku, a među njima su Žorž Vea, osvajač Zlatne lopte 1995. i šampionske krune sa Milanom, koji je danas predsednik Liberije, kao i Kahaber Kaladze, takođe nekadašnji član Milana, aktuelni gradonačelnik Tbilisija.




tagovi

predsednikHoze Luis ČilavertParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara