Bundesligaška bomba: Najbolji igrač Gladbaha prešao u Leverkuzen!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 19:42

Aktivirana izlazna klauzula

Ne može se reći da je evropska bomba - daleko od toga - ali za nemačke uslove svakako veliki i važan transfer: Najbolji igrač Borusije iz Menhengladbaha i nemački reprezentativac - Jonas Hofman (31), prešao je u Bajer iz Leverkuzena!

Verkself je do značajnog pojačanja došao tako što je aktivirao klauzulu u ugovoru iskusnog ofanzivca i tako uspeo da ga dobije za svega 10.000.000 evra. Ta stavka u ugovoru ubačena je prilikom poslednje obnove u avgustu 2022. Hofman je pristao na novi sporazum mada je kroz 12 meseci mogao da ode besplatno, pa je izlazna klauzula bila neka vrsta kompenzacije.

Izabrane vesti

Kada se pojavio Bajer kao interesent Gladbah je dao svoj maksimum, ponudio povećanje plate svom najboljem igraču i projektovanom kapitenu, međutim on je odlučio da prihvati poziv iz Leverkuzena. Navodno, glavni razlog jeste to što Borusija nije uspela da se vrati na evropsku scenu...

Ovo je samo još jedna potvrda da Gladbahu predstoji težak period. Pre Hofmana otišao je Lars Štindl, zatim Rami Bensebajni i Markus Tiram, pa se postavlja legitimno pitanje da li su ambicije jednog od najvećih nemačkih klubova iduće sezone isključivo da opstane u Bundesligi i ništa više.

S druge strane, Bajeru je ovo već drugo zvučno pojačanje - posle Aleksa Grimalda - a napragu je i treće, pošto je dolazak Granita Džake pitanje dana.

Jonas Hofman odigrao je 200 i kusur utakmica za Gladbah, postigao je 48 i namestio 51 gol.


tagovi

Jonas HofmanLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara