Borba za Evropu u Novom Sadu ili kako izgleda kada pomoćnik udari na šefa

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 11:46

Pazarci se nadaju da će prekinuti negativan niz na Karađorđu (16 časova, TV Arena)

Pazarski put do petog mesta i zone evropskih kupova posle osnovnog dela takmičenja u Mozzart Bet Superligi vodi preko Novog Sada, gde generacije Plavih u duelima sa Vojvodinom za prvenstvene bodove nisu uspevale da naprave ništa više do časnih poraza.

S takvim bremenom, ali i dalje prilično ranjivi po pitanju kadra, momci Davora Berbera ulaze u današnji okršaj (16.00, Arena Sport 1 Premium) poslednje, 30. runde šampionata države, koja prethodi plej-ofu.

Izabrane vesti

Imali su Pazarci nekoliko kvalitetnih superligaških generacija, sigurno sposobnih da donose bodove sa terena širom Srbije, ali ne i iz Novog Sada. Pre skoro deceniju, u osmini finala Kupa Srbije na Karađorđu je bili 0:0 nakon 90 minuta, da bi Novi Pazar sa Milanom Švabom Milanovićem na klupi pao na penal ruletu (0:3).

Blizu dela plena u Srpskoj Atini bila je baš četa Davora Berbera pre dve godine. Odolevao je Pazar, koji se te sezone grčevito borio za opstanak u društvu najboljih. Odolevao, a povremeno i pretio, da bi osmeh sa lica gostiju sredinom drugog poluvremena skinuo Momčilo Mrkaić (0:1).

Jesenas je na Džaizkoin areni viđena velika borba u nadmudrivanju sada već bivših kormilara dva tima, Vladimira Gaćinovića i Milana Rastavca. Završeno je remijem, 1:1. U to vreme šef struke Novog Pazara, popularni Gaćin, ocenio je da se tempa ne bi postideli. Kakav će ritam da nametnu Berber i kolega mu na klupi Vojvodine Radoslav Batak, videćemo kasno po podne. Tajni između njih gotovo da nema, a rivaliteta - i te kako. Radili su zajedno u niškom Radničkom i Novom Pazaru, ali je komandant parade bio Batak. Njegov posao je 2011. kraj Jošanice i Raške nastavio upravo dotadašnji pomoćnik Berber. Nastavio i uspešno priveo kraju.

Iz plavog stroja ispali su Miljan Momčilović i Miloš Filipović, a vraćaju se, makar na klupu, Bojica Nikčević, Petar Đuričković i Slobodan Stanojlović. Bili su, istina, među rezervama i na nekim prethodnim mečevima, ali nije bilo realno i da zaigraju.

Bez obzira na ishod, dva tima će za sedmicu i po opet da ukrste koplja. Ako danas pobedili Vojvodina ili se završi nerešeno, ponovo će poprište vojevanja biti Karađorđe. Ako tri boda odnese Pazar, preuzeće i domaćinstvo u ovoj mini-seriji.

Berber ne voli da tumba četu koja pobeđuje, a njegova je slavila dva puta u nizu. Dve promene su, ipak, izvesne, a najrealnije je da Momčilovića na sredini zameni oporavljeni Samir Radovac, dok bi umesto Filipovića na ofanzivnoj levoj strani trebalo da startuje mladi reprezentativac Srbije Mitar Ergelaš.

NOVI PAZAR (4-3-3): Slavković - Pešukić, Rubežić, Kurdić, Joksimović - Radovac, Mijić, Kiković - Bogdanovski, Majdevac, Ergelaš.


tagovi

Davor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara