Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Bernabeu se poklanja Embapeu, da li će imati debi iz snova kao obojica Ronalda, Bekam, Figo, Džud…

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 12:32

Francuz prvi put izlazi na travu stadiona Reala protiv Valjadolida (17.00). Luka Modrić menja povređenog Džuda Belingema

Novi madridski Galaktikosi napravljeni su za sve trofeje ove sezone, ali na startu Primere malena Majorka uspela je da spotakne skupoceni tim Karla Ančelotija (1:1). Nevolje u raju je i povreda i bar mesec dana pauze za Engleza Džuda Belingema. Izgleda da odlazak u penziju Toniju Krosa napravio probleme italijanskom stručnjaku na sredini terena. Potrebno je i vreme da Kilijan Embape proradi i uigra se brazilskim tandemom napadača, Rodrigom i Vinisijusom Žuniorom.

Prilika za popravni je prvi meč na svom Santijago Bernebau danas (17.00) protiv povratnika u najbolje društvo španskog fudbala, Valjadolida.

Izabrane vesti

U prvom planu biće Embape. Francuz će da se predstavi domaćim navijačima. Njegov potpis je godinama čekan na Bernabeu, a iz „stotog“ pokušaja ga je Florentino Perez zimus konačno ubedio da se priključi šampionskim Kraljevićima.

17.00: (1,18) Real Madrid (7,25) Valjadolid (15,0)

Najspektakularniji početak u belom dresu u Madridu imao je Brazilac Ronaldo. On je stigao u Real u leto 2002. godine, ali tek je 6. oktobra imao debi na Bernabeu i prva dva šuta su ušla u mrežu za ekstazu među navijačima najvećeg kluba na svetu. Bila je to najbolja premijera superstara u novijoj istoriji Reala.

Onaj drugi Ronaldo, ništa manje slavniji, Kristijano, 29.avgusta 2009. godine protiv Deportivo La Korunje, u pobedi sa 3:2 dao je gol iz penala. U loži su mu bili majka i tri brata. Počela je tada nova era legende Reala i mnogobrojni pehari i rekordi za slavni klub. Posle te utakmice Kristijano je večerao sa atletskim legendom Juseinom Boltom.

Luis Figo je bio prvi blokbaster transfer Florentina Pereza u predsedničkoj fotelji Reala. Portugalac je postigao gol u pobedi protiv Valensije. Odličan debi je imao i Zinedin Zidan, dok je Garet Bejl, plaćen Totenhemu 100.000.000 evra, počeo eru u belom dresu porazom od Atletiko Madrida.

------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Najglamurozniji od svih Galaktikosa bio je Dejvid Bekam koji je dao gol na debiju na Bernabeu 30. avgusta 2003. godine posle tri minuta u pobedi protiv Betisa sa 2:1. Pogodak na premijeri prošle sezone je imao i Englez Džud Belingem i odmah dobio pesmu, prepevani hit Bitlsa, „Hej Džud“…

Sada je na redu Kilijan Embape, po mnogima najbolji fudbaler današnjice. On je debitovao za Madriđane golom u Superkupu Evrope protiv Atalante (2:0) u Varšavi, prošle nedelje nije bio raspoložen na Palma de Majorci.

Umesto Belingema koji se povredio na startu sezone, Ančeloti će u vatru da baci veterana Luku Modrića koji će činini trio na sredini terena sa Francuzom Oreljanom Čuamenijem i Federikom Valverdeom.

Umesto suspendovanog zbog crvenog kartona protiv Majorke Mendija u startnih 11 igraće Fran Garsija. Možda bismo danas mogli da vdiimo debi mladog Endrika, velikog pojačanja iz Palmeirasa koji se i dalje privikava na evropski fudbal. Kao zapeta puška čeka šansu i mladi Turčin Guler. Davd Alaba i Eduardo Kamavinga su i dalje van stroja zbog povreda.

PRIMERA – 2. KOLO

Petak

Selta - Valensija 3:1 (2:1)

/Mingeza 23, Aspas 28, Beltran 60 - Lopes 14/

Sevilja – Viljareal 1:2 (1:1)

/Lukebakio 45+6 – Dandžuma 2, Perez 90+5/

Subota

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Garsija Santos 55/

Barselona - Atletik Bilbao 2:1

/Jamal 24, Levandovski 75 - Sanset 42/

Hetafe - Rajo Valjekano 0:0

Espanjol - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Kubo 80/

Nedelja

17.00: (1,18) Real Madrid (7,25) Valjadolid (15,0)

19.00: (2,35) Leganes (3,10) Las Palmas (3,30)

19.15: (2,55) Alaves (3,20) Betis (3,15)

21.30: (1,63) Atletiko Madrid (3,90) Đirona (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridValjadolidKilijan EmbapeKarlo AnćelotiLuka Modrić

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara