Luk de Jong (AFP)
Luk de Jong (AFP)

Belić se uzalud jurio sa aždajama, PSV nastavlja da melje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 20:38

Neće srpski fudbaler po dobrom pamtiti prvi start ove sezone

PSV nastavlja da gazi u domaćem šampionatu. Devetu pobedu zaredom ove sezone ostvarili su na gostovanju AZ Alkmaru rezultatom 2:1 (2:0) i to previše lako, zahvaljujući tome što su praktično ceo meč igrali sa igračem više.

Bivši vezista Partizana Kristijan Belić dobio je poverenje Martena Martensa da startuje protiv aktuelnog šampiona Holandije i može da "zahvali" svom saigraču Davidu Moleru Vulfu na tome što mu je za prvi start ove sezone za zaborav.

Izabrane vesti

Nisu se ni zagrejali dobro igrači obe ekipe na terenu stadiona "AFAS", a levi bek domaće ekipe dobio je direktan crveni karton već u 10. minutu, kada je kao poslednji igrač odbrane srušio vezistu gostujuće ekipe Salibarija. Otišao je Vulf na tuširanje i njegova ekipa je sa igračem manje izdržala svega pet minuta.

Posle centaršuta Karsdropa sa desne strane na drugu stativu, Til glavom spušta loptu na peterac i tamo je bio kapiten i najbolji strelac ekipe Luk de Jong, koji takve situacije najviše voli. Smestio je loptu u donji levi ugao snažnim udarcem glavom i doneo prednost timu iz Ajndhovena.


Nije dugo trebalo gostujućoj ekipi da duplira prednost i praktično već posle 22 minuta reši meč protiv trećeplasiranog tima. Noa Lang postigao je prvi ligaški gol posle 385 dana, posšto je poslednji put pogodio 30. septembra 2023. godine. Posle ubačene lopte sa desne strane, golman Benitez je odbio loptu na desetak metara od svog gola i Lang je rutinski pogodio praznu mrežu.


U prvom poluvremenu AZ Alkmar jedva da je dolazio do lopte, dok su se u drugom poluvremenu malo i oslobodili pritiska, ali nisu napravili nijednu pravu šansu kojom bi mogli da ugroze PSV. Ivan Perišić je zamenio na poluvremenu strelca drugog gola i promašio veliku šansu u 51. minutu kada je iz peterca glavom gađao pored gola, dok je Kristijan Belić izašao u 73. minutu, kada ga je zamenio Burmester.

Ipak, morao je PSV da strepi u završnici jer je Kasijus pogodio u 90. minutu i smanjio zaostatak. Vremena posle gola je bilo malo jer je sudija produžio tri minuta, pa su gosti bez problema zadržali prednost i došli do nova tri boda.

Tim iz Ajndhovena u utorak gostuje Pari Sen Žermenu u trećem kolu Lige šampiona, u kojoj će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom 21. januara.



tagovi

PSV AjndhovenKristijan BelićAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara