Borna Sosa u akciji (©Reuters)
Borna Sosa u akciji (©Reuters)

Barselona gledala Štutgartovog Hrvata, otkupna klauzula 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.04.22. | 23:32

Katalonci poslali skaute duel Švaba sa Borusijom Dortmund zbog Borne Sose

Kuburi Barselona s kvalitetnim igračima u defanzivi, a neke su i stigle godine. Među takvima je Đordi Alba (33) koji će uskoro morati da bude zamenjen.

Po pisanju nemačkog Skaj sporta, jedan od kandidata da nasledi njegovo mesto u startnoj postavi katalonskog kluba je hrvatski reprezentativac Borna Sosa iz Štutgarta.

Izabrane vesti

Navodno su skauti Barselone u petak bili u Nemačkoj da uživo vide na delu 24-godišnjeg Zagrepčanina u meču sa Borusijom Dortmund. Bio je jedan od boljih igrača svog tima, mada je lovorike to veče s dva gola za pobedu 2:0 pokupio fudbaler gostujućeg sastava, Julijan Brant.

Sosa je u Štutgart stigao 2018. iz Dinama za 6.000.000 evra. Ove sezone je u 25 nastupa dao dva gola i imao osam asistencija za Švabe s kojima se bori za opstanak u Bundesligi. Prošlu sezonu je završio sa 10 asistencija u 28 mečeva.

Pored Sose, od levih bekova koji se dovode u vezu sa Barselonom najglasnije se pominje Valensijin Hose Gaja, mada na Mestalji nisu voljni da ga puste. Što se tiče hrvatskog defanzivca, Skaj piše da obeštećenje koje traži Štutgart iznosi 25.000.000 evra.

Ukoliko zaista pređe na Kamp Nou, Borna Sosa će postati peti Hrvat u istoriji slavnog kluba. Najviše nastupa upisao je Ivan Rakitić (310), a dres Barselone nosili su još Robert Prosinečki (26), Goran Vučević (5) i Alen Halilović (1).



tagovi

Borna SosaBarselonaŠtutgart

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara