Fudbaleri Lacija (Reuters)
Fudbaleri Lacija (Reuters)

Baroni sagradio tvrđavu u Rimu

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 16:59

Lacio nemilosrdan kod kuće

Lacio je na deobi trećeg mesta sa Juventusom (meč manje), Atalantom i Udinezeom. Učinak kojem se posle devet kola nisu nadali ni najveći optimisti među Bjankoćelestima. Danas su na svom terenu savladali i Đenovu – 3:0.

Marko Baroni je sjajno startovao na klupi Lacija i razuverio mnoge skeptike koji su letos sumnjičavo vrteli glavom kada se Klaudio Lotito odlučio za ’malo ime’ na klupi. Baroni je trener preko 20 godina, a vrhunac karijere mu je bio obezbeđen opstanak sa Veronom prošle sezone. Čovek koji se nadobijao otkaza po niželigaškim klubovima nije imao baš neke preporuke za klupu Lacija, ali s obzirom u kakvim okolnostima je sa Veronom izborio opstanak, Lotitu je to bilo dovoljno.

Izabrane vesti

Lacio je letos drastično promenio ekipu i odlaskom Ćira Imobilea praktično započeo novu eru. Baroni je za kratak period uspeo da ’prepakuje’ ekipu i da odmah počne sa dobrim rezultatima. Od Olimpika je napravio tvrđavu pošto je do sada osvojio 13 od mogućih 15 bodova. Na gostovanjima mu ide slabije, ima tri poraza, ali je bio konkurentan u skoro svakom od njih i tesno gubio. Za kratko vreme je pridobio simpatije plavog dela Rima.

Posebno je impresivno što su se pojačanja sjajno uklopila. Nuno Tavareš blista na levom boku odbrane, Bulaj Dia je pun pogodak, a danas je vrata trijumfa otvorio Tidžani Noslin koji je letos došao iz Verone u paketu sa trenerom. Proigrali su i Isaksen, Kasteljanos, Rovela...

S obzirom da Albertu Đilardinu gori pod nogama u Đenovi, danas je na Olimpiku morao da juri pobedu i Lacio nije imao lak posao. Ali je poveo posle dvadesetak minuta. Noslin je posle solo akcije postigao lep gol za vođstvo Rimljana.

Imala je Đenova neke šanse za izjednačenje, nije ih iskoristila, da bi u finiš meča rezervista Pedro iskoristio haos pred golom Grifona i rešio pitanje pobednika. U poslednjim sekundima duela još jedan rezervista Matijas Vesino je udarcem glavom postavio konačnih 3:0.

Mnogo uzbudljivije je bilo u Monci gde je istoimeni domaćin podelio plen sa Venecijom – 2:2. Sve zanimljivo se desilo u prvom poluvremenu. U centru pažnje je bio grčki vezista Jorgos Kirijakopulos koji je za prethodnih pet godina u Italiji dao ukupno dva gola, a danas je dao jedan i namestio drugi Milanu Đuriću. Oba za izjednačenje jer su gosti dva puta stizali do vođstva.

SERIJA A – 9. KOLO

Petak

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)

/Luka 38, Dejvis 78/

Torino - Komo 1:0 (0:0)

/Enži 75/

Subota

Napoli - Leče 1:0 (0:0)

/Di Lorenzo 73/

Atalanta - Verona 6:1 (5:1)

/De Ron 6, De Ketelare 14, Retegi 9, 58, Lukman 29, 34 - Sar 42/

Nedelja

Parma - Empoli 1:1 (0:1)

/Šarpentije 80 - Kulibali 35ag/

Lacio - Đenova 3:0 (1:0)

/Noslin 21, Pedro 86, Vesino 90+5/

Monca - Venecija 2:2 (2:2)

/Kirijakopulos 23, Đurić 44 - Elertson 15, Svoboda 39/

18.00: (1,80) Inter (3,65) Juventus (5,00)

20.45: (2,55) Fjorentina (3,25) Roma (2,85)



tagovi

Marko Baroni

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara