Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Bajernov ultimatum Levi: Novi ugovor do leta ili da prodajemo! Šunjaju Real, Siti i PSŽ

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 12:53

Problem je što Bavarci retko veteranima nude ugovore duže od godinu dana, mada bi za Poljaka mogli da naprave ustupak

Ceo svet čeka Kilijana Mbapea u Realu i gleda gde će Erling Haland ili Dušan Vlahović, ali kao grom iz vedra neba pojavila se vest da bi glavna priča letnjeg prelaznog roka mogao da bude – Robert Levandovski. Kako prenosi SportBild uprava Bajerna je poljskom napadaču jasno poručila: ili će da potpiše novi ugovor do leta ili će da bude prodat!

Aktuelni ugovor Leve i Bajerna ističe na leto 2023. što Bavarce dovodi u rizik da ostanu bez obeštećenja za po mišljenju mnogih najboljeg fudbalera sveta u protekle dve godine.

Izabrane vesti

Problem je što Bajern veteranima starijim od 30 leta retko nudi ugovore duže od godinu dana. Leva (33) želi malo veću sigurnost i mogao bi da je dobije u drugim klubovima. Jedva čekaju da ga otmu Nemcima.

Znaju to i u Minhenu, pa su spremni da naprave ustupak: Levandovski može da bira između ugovora na jednu sezonu sa aktuelnom platom ili na dve ako prihvati smanjenje. Ne zna se tačno koliko.

Na sličan način razmišlja i menadžer fudbalera Pini Zahavi: produži ili prodaj. Mogao bi Levandovski da dobije još jedan unosan ugovor. Zna se da je ranije sanjao o Realu, ali prema navodima Bilda ne bi imao ništa protiv ni da se oproba u Mančester Sitiju ili Pari Sen Žermenu.

Bajern bi bar zaradio, a Nemci i te kako paze na stanje u kasi. Prema procenama specijalizovanog Transfermarka ni 50.000.000 evra ne bi bilo previše za 33-godišnjeg Levandovskog. Uostalom, ako je Juventus dao 100.000.000 za Kristijana Ronalda

Sa tim novcem Bajern bi sigurno krenuo po novu zvezdu u napadu, Erling Haland se već neko vreme provlači kao opcija.

Zanimljivo je inače i to što je Levandovski, prema navodima Bilda, pomalo nezadovoljan zbog toga što kod Julijana Nagelsmana i njegove ideje da krila ulaze u centar terena sve češće mora da se vraća po loptu i igra kao svojevrsna "desetka". Navodno, Levandovski je sa šefom struke više puta razgovarao o tome žaleći se zato što više nije zakucan u kaznenom prostoru. A postigao je ove sezone 34 gola na 27 utakmica?!

Šta bi tek bilo da je stalno u kaznenom?


tagovi

Robert LevandovskiZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara